Vlierbloesem pannenkoeken

Pannenkoeken, wie lust ze nou niet…..oke er zijn mensen die ze niet lusten maar dan hebben ze deze vlierbloesem pannenkoeken met gemarineerde aardbeien nog niet geproefd. Je moet natuurlijk wel van de smaak van vlierbloesem houden maar ikzelf vind de geur en smaak van de vlierbloesem echt heerlijk. Zeker in combinatie met de aardbeien en top combinatie.

Deze vlierbloesem pannenkoeken kun je op 2 manieren maken. De gewone manier, dus gewoon platte pannenkoeken bakken of je bakt de vlierbloesemschermen gedoopt in het beslag en bakt ze dan als hele schermen. Je kunt vervolgens het pannenkoekje zo van het steeltje af eten. Het is maar net wat je zelf makkelijker of lekkerder vind.

Vlierbloesem pannenkoeken recept

  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 120 gram bloem
  • scheutje vlierbloesem siroop
  • verse vlierbloesem blaadjes
  • Aardbeien gemarineerd in vlierbloesemsiroop

Vlierbloesem pannekoekjes 3

Vlierbloesem pannenkoeken maken

  1. Maak een beslag van de bloem, ei en de melk en voeg een scheutje vlierbloesem siroop toe
  2. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Marineer ze in een scheutje vlierbloesem siroop en laat minimaal een uurtje intrekken

Vlierbloesem pannekoekjes 1

Gewone vlierbloesem pannenkoeken 

  1. Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet er een beetje beslag in zo groot als dat je de pannenkoekjes wil maken.
  2. Bestrooi dan met wat verse vlierbloesems en draai dan de pannenkoek om, bestrooi ook weer met wat vlierbloesem.
  3. Haal de gebakken pannenkoekjes uit de pan en leg dubbelgeklapt op een bord. Leg er wat gemarineerde aardbeien bij. Ook lekker met wat ijs erbij! Vanille of yoghurtijs.

Vlierbloesem pannekoekjes 2

Vlierbloesem schermen pannenkoeken

  1. Neem een verse vlierbloesem scherm en doop deze in het beslag, laat goed uitlekken en bak de schermen met beslag in een koekenpan langzaam bruin. Doe het niet op te hoog vuur aangezien het beslag even nodig hebt om te garen (je draait deze pannenkoekjes niet om)
  2. Leg op een bord en leg hier ook weer wat gemarineerde aardbeien bij en eventueel wat vanille of yoghurtijs

Vlierbloesem pannenkoek

Vlierbloesem pannenkoeken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Pannenkoeken
Hoeveelheid: 4-5 pannenkoeken
Ingrediënten
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 120 gram bloem
  • scheutje vlierbloesem siroop
  • verse vlierbloesem blaadjes
  • Aardbeien gemarineerd in vlierbloesemsiroop
Bereiding
  1. Maak een beslag van de bloem, ei en de melk en voeg een scheutje vlierbloesem siroop toe
  2. Was de aardbeien en snijd ze in stukjes. Marineer ze in een scheutje vlierbloesem siroop en laat minimaal een uurtje intrekken
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en giet er een beetje beslag in zo groot als dat je de pannenkoekjes wil maken.
  4. Bestrooi dan met wat verse vlierbloesems en draai dan de pannenkoek om, bestrooi ook weer met wat vlierbloesem.
  5. Haal de gebakken pannenkoekjes uit de pan en leg dubbelgeklapt op een bord. Leg er wat gemarineerde aardbeien bij. Ook lekker met wat ijs erbij! Vanille of yoghurtijs.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: