Tonijnsalade met appel

Ik denk 1 van de lekkerste tonijnsalades die er bestaan ­čÖé Vooral de appel geeft de tonijnsalade een lekkere frisse bite. Lekker als maaltijdsalade met een stokbroodje of een zelfgebakken focaccia. Maar ook erg lekker los voor op een toastje of op een lekker knapperig broodje.

Als extra door de salade kan je ook nog wat tomaat en komkommer erdoor doen, haal dan wel bij zowel de komkommer als bij de tomaat de zaadlijsten eruit en snij in kleine stukjes.

In het recept word mayonaise gebruikt, nog lekkerder is het natuurlijk als je zelfgemaakte mayonaise gebruikt. Het is heel makkelijk en snel te maken en heeft een heerlijke volle romige smaak. Echt een keer proberen!

Tonijnsalade recept

  • 1 Blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels gewassen en gesneden bosui in fijne ringetjes
  • 1/2 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 fris zure appel in kleine blokjes
  • 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
  • ┬╝ paprika rood in julli├źnne (fijne reepjes)
  • 2 goede eetlepels mayonaise (voor een light variant vervang een deel van de mayo door yoghurt)
  • Peper

Tonijnsalade maken

  1. Laat het blikje tonijn goed uitlekken in een zeef of vergiet
  2. Was de bosui en snijd in fijne ringetjes
  3. Snipper 1/2 kleine rode ui (mag ook een witte zijn als je geen rode hebt)
  4. Schil 1 appel en snijd in kleine blokjes (zonder klokhuis uiteraard)
  5. Snijd een kwart rode paprika in julienne (fijne reepjes)
  6. Snijd de bieslook mooi fijn
  7. Meng alle ingredi├źnten goed door elkaar en breng op smaak met peper

tonijnsalade

 

Gebruik op een broodje met wat sla of als maaltijdsalade neem wat gewassen gemengde sla en dresseer hier de tonijnsalade op. Garneer af met wat bosui en halve kleine tomaatjes

Eet smakelijk!

5.0 from 1 reviews
Tonijnsalade met appel
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Salade
Hoeveelheid: 2 personen
Ingredi├źnten
  • 1 Blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels gewassen en gesneden bosui in fijne ringetjes
  • ½ kleine rode ui gesnipperd
  • 1 fris zure appel in kleine blokjes
  • 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
  • ┬╝ paprika rood in julli├źnne (fijne reepjes)
  • 2 goede eetlepels mayonaise
  • Peper
Bereiding
  1. Laat het blikje tonijn goed uitlekken in een zeef of vergiet
  2. Was de bosui en snijd in fijne ringetjes
  3. Snipper ½ kleine rode ui (mag ook een witte zijn als je geen rode hebt)
  4. Schil 1 appel en snijd in kleine blokjes (zonder klokhuis uiteraard´üŐ
  5. Snijd een kwart rode paprika in jullienne (fijne reepjes)
  6. Snijd de bieslook mooi fijn
  7. Meng alle ingredi├źnten goed door elkaar en breng op smaak met peper

 

 

 

3 Reacties
  1. Jacky says

    Heerlijke frisse tonijnsalade

  2. Rie says

    Wat een heerlijk recept gelijk geprobeerd had alles in huis toevallig

    1. Kooktijdschrift says

      Wat leuk dat je het recept gelijk kon maken, de appel erin maakt het ook lekker fris vind je niet?

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: