Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Tomatensoep, lekker met verse roma tomaten uit de oven

Onze eerste tomaten zijn rijp uit de tuin en er gaan er nog heel veel volgen waar we allemaal lekkere dingen van gaan maken. Van de eerste verse tomaten heb ik een lekkere verse tomatensoep gemaakt. Nu kun je verse tomatensoep natuurlijk op verschillende manieren maken maar deze komt uit de oven. Als finishing touch heb ik er een lekkere schep basilicum room bij gedaan. Een lekkere soep welke heerlijk smaakt met een zelfgebakken foccacia.

Tomatensoep ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gram lekker rijpe roma tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 2dl runderbouillon (zelfgemaakt of evt met bouillonblokje)
  • Handje basilicum
  • Scheutje kookroom

Recept om de verse tomatensoep zelf te maken

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes

Leg de uien en knoflook op een bakplaat die bedekt is met bakpapier

  • Leg de takjes tijm en rozemarijn op de uien
  • Snijd de verse tomaten door de helft en leg met de snijkant naar beneden op de uien
  • Besprenkel de verse tomaten met olijfolie en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten
  • Haal de tomaten uit de oven en laat even wat afkoelen
  • Haal nu de velletjes van de tomaten
  • Doe een klein scheutje olie in een pan en zet op het vuur
  • Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe en “bak”de tomatenpuree al roerend met een houten lepel (dit is om de tomatenpuree te ontzuren)
  • Voeg vervolgens de tomaten en uien uit de oven toe en ongeveer 2dl bouillon
  • Blender nu met een staafmixer alles fijn
  • Eventueel nog wat extra bouillon toevoegen mocht de soep te dik zijn
  • Na proeven en zo nodig nog wat peper toevoegen
  • Neem een handje basilicum en doe in een keukenmachine
  • Giet er een scheutje kookroom bij en blender glad

Schep de soep in een bord en doe er een schep basilicum room op

Tomatensoep

Eet smakelijk!

Tomatensoep, lekker vers met roma tomaten uit de oven
 
Recipe Type: Soep
Author: Kooktijdschrift
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 3
Ingredients
  • 500 gram lekker rijpe roma tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 2dl runderbouillon (zelfgemaakt of evt met bouillonblokje)
  • Handje basilicum
  • Scheutje kookroom
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes
  3. Leg de uien en knoflook op een bakplaat die bedekt is met bakpapier
  4. Snijd de tomaten door de helft en leg met de snijkant naar beneden op de uien
  5. Besprenkel de tomaten met olijfolie
  6. Leg de takjes tijm en rozemarijn op de tomaten en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten
  7. Haal de tomaten uit de oven en laat even wat afkoelen
  8. Haal nu de velletjes van de tomaten
  9. Doe een klein scheutje olie in een pan en zet op het vuur
  10. Voeg 1 klein blikje tomatenpuree toe en “bak”de tomatenpuree al roerend met een houten lepel (dit is om de tomatenpuree te ontzuren)
  11. Voeg vervolgens de tomaten en uien uit de oven toe en ongeveer 2dl bouillon
  12. Blender nu met een staafmixer alles fijn
  13. Eventueel nog wat extra bouillon toevoegen mocht de soep te dik zijn
  14. Naproeven en zo nodig nog wat peper toevoegen
  15. Neem een handje basilicum en doe in een keukenmachine
  16. Giet er een scheutje kookroom bij en blender glad
  17. Schep de soep in een bord en doe er een schep basilicum room op
 

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!