Speculaas brokken

Speculaas brokken horen echt bij de winter en bij sinterklaas vind ik, lekker met warme chocomelk en dan een groot stuk speculaas erbij. Als je speculaas brokken gaat maken hangt er een heerlijke speculaas geur in je huis bij het afbakken, heerlijk! Het speculaasdeeg kun je prima al een dag eerder maken, het speculaas word er eigenlijk alleen maar lekkerder van, dan hoef je het de volgende dag alleen nog maar af te bakken.

Dit recept is voor ongeveer 16 speculaas brokken. Verder heb je nodig een bakplaat en bakpapier.

Speculaas brokken recept

170 graden 30-35 minuten

  • 300 gram Bloem
  • 150 gram donker bruine basterdsuiker
  • 5-6 theelepels Speculaaskruiden
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 150 gram Roomboter koud in blokjes
  • 4 eetlepels Melk
  • 1 ei en melk om te bestrijken
  • Amandelen om te decoreren

Speculaas brokken maken 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng alle ingrediénten door elkaar en kneed hier een deeg van
  3. Pak het deeg in folie en leg bij voorkeur een nacht/dag in de koelkast maar ten minste 2 uur
  4. Rol het deeg dan uit tot een dikke rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik
  5. Strooi wat bloem onder het deeg voor je gaat uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken
  6. Leg de uitgerolde plak speculaasdeeg nu op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Meng 1 ei met een scheutje melk en bestrijk hiermee de speculaas plak
  8. Verdeel nu de halve amandelen over de speculaas
  9. Bestrijk nogmaals met het ei/melk mengsel
  10. Zet de speculaas nu in de voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 30-35 minuten
  11. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek de speculaas dan in brokken

 

 1 ei en melk om te bestrijken

 

Speculaas brokken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Speculaas
Hoeveelheid: 16 stuks
Ingrediënten
  • 300 gram Bloem
  • 150 gram Bruine basterdsuiker donker
  • 5-6 theelepels Speculaaskruiden
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 150 gram Roomboter koud in blokjes
  • 4 eetlepels Melk
  • 2 eetlepels Amandelen
  • 1 ei en melk om te bestrijken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng alle ingrediénten door elkaar en kneed hier een deeg van
  3. Pak het deeg in folie en leg bij voorkeur een nacht/dag in de koelkast maar ten minste 2 uur
  4. Rol het deeg dan uit tot een dikke rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik
  5. Strooi wat bloem onder het deeg voor je gaat uitrollen zodat het deeg niet blijft plakken
  6. Leg de uitgerolde plak speculaasdeeg nu op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Meng 1 ei met een scheutje melk en bestrijk hiermee de speculaas plak
  8. Verdeel nu de halve amandelen over de speculaas
  9. Bestrijk nogmaals met het ei/melk mengsel
  10. Zet de speculaas nu in de voorverwarmde oven van 170 graden voor ongeveer 30-35 minuten
  11. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek de speculaas dan in brokken

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: