Deze sinaasappelmousse is makkelijk om te maken en je hebt er niet al teveel ingrediënten voor nodig ook. Wil je de sinaasappelmousse nog wat frisser hebben dan kun je ook de verhouding yoghurt en slagroom iets aanpassen, de mousse word dan iets minder luchtig maar nog frisser van smaak. Ik vind onderstaande verhoudingen lekker en mocht je een lekkere combinatie zoeken met chocolade dan is deze sinaasappelmousse een aanrader.
Week in een klein beetje water de 2 gelatineblaadjes.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en zet dit samen met de suiker en het sinaasappelsap op het vuur en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat nog even kort opstaan.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe bij de warme sinaasappelsap en roer goed door.
Laat het iets afkoelen en roer dan de yoghurt erdoor.
Zet het mengsel in een bak met( ijs) koud water om goed af te laten koelen.
Klop in de tussentijd de slagroom op en zet deze weg in de koelkast.
Roer regelmatig in het sinaasappelmengsel tot deze een Betje gaat “hangen”, het mengsel zal iets minder vloeibaar worden en wat opstijven. Zodra dit het geval is meng dan de koude slagroom erdoor en vul de coupes of de glazen met de sinaasappelmousse.
Zet de mousse nog 2 uur in de koelkast.
Decoreer de mousse voor het serveren met wat geraspte sinaasappelschil en wat geraspte chocolade.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Week in een klein beetje water de 2 gelatineblaadjes.
Rasp de schil van 1 sinaasappel en zet dit samen met de suiker en het sinaasappelsap op het vuur en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat nog even kort opstaan.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en doe bij de warme sinaasappelsap en roer goed door.
Laat het iets afkoelen en roer dan de yoghurt erdoor.
Zet het mengsel in een bak met( ijs) koud water om goed af te laten koelen.
Klop in de tussentijd de slagroom op en zet deze weg in de koelkast.
Roer regelmatig in het sinaasappelmengsel tot deze een Betje gaat “hangen”, het mengsel zal iets minder vloeibaar worden en wat opstijven. Zodra dit het geval is meng dan de koude slagroom erdoor en vul de coupes of de glazen met de sinaasappelmousse.
Zet de mousse nog 2 uur in de koelkast.
Decoreer de mousse voor het serveren met wat geraspte sinaasappelschil en wat geraspte chocolade.
Makkelijke en lekkere mousse, goed recept, bedankt!
Heerlijk recept! Hier favoriet! Ik doe iets meer Griekse yoghurt.