Ratatouille, een heerlijk ratatouille recept, makkelijk en vers

Ratatouille

Ratatouille is een Frans groenten gerecht welke je als voorgerecht kan eten met wat brood of als bijgerecht op tafel kunt zetten. Ratatouille is niet moeilijk om te maken en je kunt er eventueel best wat andere groenten aan toevoegen als je zelf wil. Hieronder een lekker en makkelijk recept voor ratatouille. Lekker bij rijst of op een makkelijke dag met een vers gebakken ciabatta. Maar ook heerlijk om gewoon als groenten bij een stukje kip en aardappelen te eten:)

Ratatouille recept

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Halve aubergine
  • Halve courgette
  • 1 grote ui
  • 8 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 verse tomaten
  • Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
  • Takje tijm
  • Takje rozemarijn
  • Basilicum

Ratatouille maken

  1. Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in grove stukken
  2. Doe in een pan een beetje olie en bak de uien samen met de knoflook een beetje aan
  3. Voeg dan de champignons toe en bak deze ook even mee
  4. Vervolgens de overige groenten (zonder de tomaat en tomatenpuree)
  5. Bak dit 5 minuten maar pas op dat het niet te hard gaat
  6. Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
  7. Bak de tomatenpuree ook even mee om deze te ontzuren
  8. Voeg een scheutje water/bouillon toe en de tijm en rozemarijn
  9. Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
  10. Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
  11. Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
  12. Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen.
Ratatouille
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Bijgerecht / Groenten
Ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • Halve aubergine
  • Halve courgette
  • 1 grote ui
  • 8 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 verse tomaten
  • Klein blikje tomatenpuree of een blik tomatenstukjes/gepelde tomaten
  • Takje tijm
  • Takje rozemarijn
  • Basilicum
Bereiding
  1. Hak de knoflook fijn en snijd de groenten in grove stukken
  2. Doe in een pan een beetje olie en bak de uien samen met de knoflook een beetje aan
  3. Voeg dan de champignons toe en bak deze ook even mee
  4. Vervolgens de overige groenten (zonder de tomaat en tomatenpuree)
  5. Bak dit 5 minuten maar pas op dat het niet te hard gaat
  6. Zet het vuur vervolgens laag en voeg het blikje tomatenpuree toe
  7. Bak de tomatenpuree ook even mee om deze te ontzuren
  8. Voeg een scheutje water/bouillon toe en de tijm en rozemarijn
  9. Laat dit alles zonder deksel op de pan 15-20 pruttelen
  10. Voeg bij de laatste 5 minuten de in parten gesneden tomaten toe
  11. Haal de takjes tijm en rozemarijn eruit en breng eventueel op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de fijngehakte basilicum toe
  12. Ps gebruik je tomatenstukjes/gepelde tomaten uit blik ipv tomatenpuree dan hoef je verder geen vocht toe te voegen.
Tips
Heerlijk als bijgerecht, gewoon als groenten, met rijst of lekker met ciabatta brood

 

Eet smakelijk

ratatouille

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: