Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Rabarber boterkoek met kokos

rabarber boterkoek met kokos

Deze rabarber boterkoek met kokos is echt super lekker. Rabarber is nu nog volop te krijgen dus daar moeten we nog even gebruik van maken. Ik heb 2 planten in de moestuin staan dus rabarber genoeg! Deze rabarber taart bestaat uit 4 lagen, lees eerst het hele recept goed door voor je gaat beginnen. Het boterkoekdeeg word namelijk in 2-en gedeeld, 1 helft word gebruikt voor de bodem en de andere helft maak je laag 3 van. Laag 3 komt op de rabarberlaag, als je laag 3 erover gaat verdelen ontkom je er niet aan dat het zich wat mengt met de rabarber laag bij het uitsmeren, dit geeft niet, de taart word hierdoor wat gemarmerd.

180 graden 25 minuten bakken springvorm van 24-26 cm

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd55 minuten

Ingrediënten boterkoek
 2 eieren
 250 g zachte roomboter
 250 g lichte bruine basterdsuiker
 250 g bloem
Ingrediënten rabarber vulling
 6 stengels rabarber
 1 zakje vanille suiker
 40 g suiker
 1 theelepel kaneel
 1 eetlepel custardpoeder
Ingrediënten 3e laag
 100 g geraspte kokos
 ½ ei
Ingrediënten 4e laag
 40 g geraspte kokos
 1 ei
 30 g witte basterdsuiker
 2 eetlepel geraspte kokos om te bestrooien

Rabarber boterkoek met kokos maken
Rabarber koken
1

Kook eerst de rabarber door de rabarber te wassen en in klein stukjes te snijden.

2

Doe de rabarber stukjes in een pan samen met een klein scheutje water, de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker en breng aan de kook.

3

Kook in ongeveer 10-15 minuten de rabarber gaar, deze is gaar als alle stukjes uit elkaar gevallen zijn.

4

Zet het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder erdoorheen, laat afkoelen.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boterkoek maken
6

Meng de zachte roomboter met de bloem, de eieren en de basterdsuiker tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer.

7

Zet het deeg/beslag even een uurtje in de koelkast.

3e laag maken
8

Neem de helft van het boterkoek deeg en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart

4e laag maken
9

Meng 1 ei samen met 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker

Rabarber boterkoek opbouwen
10

Vet het bakblik in met wat boter of een bakspray.

11

Verdeel hier het achtergehouden boterkoek deeg in.

12

Schep hier de afgekoelde rabarber overheen.

13

Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd).

14

Verdeel daaroverheen laag 4 (1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd).

15

Bestrooi met 2 eetlepels geraspte kokos en zet in de voorverwarmde oven. Bak de rabarber boterkoek voor 25-30 minuten tot deze gaar is.

Ingrediënten

Ingrediënten boterkoek
 2 eieren
 250 g zachte roomboter
 250 g lichte bruine basterdsuiker
 250 g bloem
Ingrediënten rabarber vulling
 6 stengels rabarber
 1 zakje vanille suiker
 40 g suiker
 1 theelepel kaneel
 1 eetlepel custardpoeder
Ingrediënten 3e laag
 100 g geraspte kokos
 ½ ei
Ingrediënten 4e laag
 40 g geraspte kokos
 1 ei
 30 g witte basterdsuiker
 2 eetlepel geraspte kokos om te bestrooien

Aanwijzingen

Rabarber boterkoek met kokos maken
Rabarber koken
1

Kook eerst de rabarber door de rabarber te wassen en in klein stukjes te snijden.

2

Doe de rabarber stukjes in een pan samen met een klein scheutje water, de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker en breng aan de kook.

3

Kook in ongeveer 10-15 minuten de rabarber gaar, deze is gaar als alle stukjes uit elkaar gevallen zijn.

4

Zet het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder erdoorheen, laat afkoelen.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Boterkoek maken
6

Meng de zachte roomboter met de bloem, de eieren en de basterdsuiker tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer.

7

Zet het deeg/beslag even een uurtje in de koelkast.

3e laag maken
8

Neem de helft van het boterkoek deeg en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart

4e laag maken
9

Meng 1 ei samen met 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker

Rabarber boterkoek opbouwen
10

Vet het bakblik in met wat boter of een bakspray.

11

Verdeel hier het achtergehouden boterkoek deeg in.

12

Schep hier de afgekoelde rabarber overheen.

13

Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd).

14

Verdeel daaroverheen laag 4 (1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd).

15

Bestrooi met 2 eetlepels geraspte kokos en zet in de voorverwarmde oven. Bak de rabarber boterkoek voor 25-30 minuten tot deze gaar is.

Rabarber boterkoek met kokos

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!