Pompoen bladerdeeg met geitenkaas hapjes

Het pompoen seizoen is weer aangebroken dus tijd voor heerlijke recepten met pompoen. Met pompoen kun je echt alle kanten op, je kunt er zowel zoete als hartige gerechten mee maken evenals met bladerdeeg. Op deze pompoen bladerdeeg hapjes kun je dus eindeloos variëren.

Wat past er goed bij pompoen:

  • Appel
  • Honing
  • Kaneel
  • Rozijnen
  • Geitenkaas
  • Gember
  • Wortel
  • Kaas
  • Kip
  • Walnoten
  • Kokos
  • Limoen
  • Spinazie
  • Pijnboompitten

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Pompoen kun je dus op veel manieren gebruiken en zowel in hartige als in zoete gerechten. Wat dacht je van pompoensalade, pompoencake, pompoen koekjes?

Pompoen bladerdeeg hapjes het recept

Pompoen bladerdeeg met geitenkaas hapjes
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Hapjes
Hoeveelheid: 4
Ingrediënten
  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • ½ pompoen
  • 100 gram geitenkaas
  • Olijfolie
  • 4 eetlepels honing
  • Geroosterde pompoenpitjes
  • 1 losgeklopt ei
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in dunne partjes, haal de pitten en draden eruit en besprenkel met wat olijfolie
  2. Bak de pompoenpartjes voor 15 minuten in de voorverwarmde oven
  3. Laat een aantal plakjes bladerdeeg op je keukenblad ontdooien en leg in het midden de partjes pompoen erop
  4. Verdeel de geitenkaas over de pompoen en laat 1 eetlepel honing over de pompoen heen lopen (per bladerdeegplakje)
  5. Smeer de randen van het bladerdeeg in met losgeklopt ei
  6. Zet de pompoen bladerdeeg hapjes in de voorverwarmde oven voor een minuut of 20-25
  7. Strooi de pompoenpitjes er 2 minuten voor je de hapjes uit de oven haalt eroverheen.

Serveer eventueel met een rucola salade

Op zoek naar een pompoensoep recept?

 Eet smakelijk

 

 

Geen reacties mogelijk