Pizza maken, de makkelijke en snelle manier

Pizza maken, de snelle manier

Pizza maken is wel heel makkelijk op deze manier. Oke het zijn minipizza’s en het is niet van echt pizzadeeg maar daarom staat het recept ook in de rubriek “makkelijk en snel” Ik maak regelmatig een lekker pitabroodje met zelfgemaakte “kipshoarma” en dan blijven er altijd pitabroodjes over. Heb je dan toevallig ook nog een blikje tomatenpuree dan is deze minipizza zo gemaakt. Lekker beleggen met ingrediënten die je in huis hebt en hup zo even 10-15 minuutjes in de oven op 200 graden en je hebt een snelle pizza of in 4en gesneden een hartig hapje bij de borrel.

 

Wat heb je nodig.

  • Pitabroodjes
  • Blikje tomatenpuree
  • Klein beetje suiker en zout
  • Verse kruiden (tijm,rozemarijn,oregano,basilicum) of gedroogde Italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella
  • Verder alles wat je lekker vind en in huis hebt, denk hierbij aan ham,salami,paprika,champignons,uien,verse tomaat,cherrytomaat enz

pizzasaus

  1. Doe de tomatenpuree in een bakje en doe er 2 eetlepels water bij
  2. Breng op smaak met een beetje suiker en eventueel zout
  3. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en rits de blaadjes van de tijm en de oregano en hak/snijd de kruiden fijn en roer door de saus
  4. Doe een flinke schep tomatensaus op het pitabroodje en beleg verder met de gewenste ingrediënten, als laatste de geraspte kaas/mozzarella
  5. Bak 10-15 minuutjes af op 200 graden, afhankelijk van de toppings welke je erop hebt gedaan
  6. Strooi er als laatste wat fijngesneden basilicum over.

pizza turksbroodje vb

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website