Pepernoten (bonken)

Pepernoten, het blijft altijd de vraag zijn het nou pepernoten of bonken, de één noemt het pepernoten, de ander noemt kruidnoten pepernoten, ik noem dit pepernoten en de kleine harde kruidnoten. Goed pepernoten bonken dus, ze zijn erg makkelijk te maken maar het kost wel even wat tijd, net als je kruidnootjes alhoewel dit iets sneller gaat aangezien je de blokjes snijd en daarna alleen nog iets moet bijvormen met je vingers terwijl je kruidnoten echt moet rollen.

Pepernoten recept

  • 175 gram honing
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 175 gram honing naturel
  • 75 gram stroop
  • snuf zout

Pepernoten maken

  1. Meng in een beslagkom de honing, stroop, de gemalen anijszaad, het ei, de speculaaskruiden en het zout.
  2. Zeef het meel door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van
  3. Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden
  5. Rol het deeg uit tot een mooie strakke rechthoekige dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes
  6. Vorm de blokjes nog een beetje met je vingers tot pepernoten en leg ze dan op een bakplaat die bedekt is met bakpapier
  7. Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin

Laat ze afkoelen voor je ze eet

Pepernoten (bonken)
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 175 gram honing
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad
  • 175 gram honing naturel
  • 75 gram stroop
  • snuf zout
Bereiding
  1. Meng in een beslagkom de honing, stroop, de gemalen anijszaad, het ei, de speculaaskruiden en het zout.
  2. Zeef het meel door een zeef boven het mengsel en kneed hier een stevig deeg van
  3. Pak het deeg in plasticfolie en leg het voor 2 uur in de koelkast
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden
  5. Rol het deeg uit tot een mooie strakke rechthoekige dikke plak en snijd hier eerst repen van en dan blokjes
  6. Vorm de blokjes nog een beetje met je vingers tot pepernoten en leg ze dan op een bakplaat die bedekt is met bakpapier
  7. Bak de pepernoten in 10 tot 13 minuten mooi goudbruin

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: