Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Panna cotta met kokos en ananas compote

panna cotta met ananas

Kokos en ananas is denk ik 1 van de lekkerste combinaties die er zijn, beiden lekker tropisch en zo smaakt dit dessert ook. Tropisch. Als je dit toetje eet waan je jezelf op een tropisch strand, goddelijk lekker, tenminste dat vind ik. Je moet natuurlijk wel van kokos en ananas houden (wie doet dat nou niet?). Goed panna cotta met ananas compote dus.Panna cotta is normaal niks meer dan room, suiker, vanillestokje en wat gelatine. In dit recept is de helft van de room vervangen door kokosmelk en heb ik geen vanillestokje toegevoegd maar heb je ze in huis dan zou ik zeggen lekker het merg (binnenste) van 1 vanillestokje mee koken met de room/kokosmelk.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten5 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten

Ingrediënten panna cotta
 200 ml kokosmelk
 200 ml room
 75 g suiker
 2 blaadjes gelatine
Ingrediënten ananas compote
 ½ ananas in stukjes
 4 eetlepel suiker
 sap van een halve citroen
 100 ml verse sinaasappelsap

Panna cotta maken
1

Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken.

2

Doe in een steelpan de room, de kokosmelk en de suiker.

3

Breng het geheel aan de kook.

4

Knijp vervolgende de gelatineblaadjes uit en voeg bij het warme room/kokosmelk mengsel.

5

Roer goed door.

6

Verdeel de panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en zet weg in de koelkast voor minimaal 6 uur.

Ananas compote maken
7

Doe de ananas samen met de suiker in een pan en zet op laag vuur tot de suiker smelt en langzaam bruin word (carameliseerd).

8

Voeg dan de citroensap en de sinaasappelsap toe en laat het zachtjes inkoken tot er een wat dikkere compote ontstaat.

9

Laat de compote dan afkoelen. Serveer de kokos panna cotta met een schep ananas compote erbovenop!

Ingrediënten

Ingrediënten panna cotta
 200 ml kokosmelk
 200 ml room
 75 g suiker
 2 blaadjes gelatine
Ingrediënten ananas compote
 ½ ananas in stukjes
 4 eetlepel suiker
 sap van een halve citroen
 100 ml verse sinaasappelsap

Aanwijzingen

Panna cotta maken
1

Leg de 2 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om te weken.

2

Doe in een steelpan de room, de kokosmelk en de suiker.

3

Breng het geheel aan de kook.

4

Knijp vervolgende de gelatineblaadjes uit en voeg bij het warme room/kokosmelk mengsel.

5

Roer goed door.

6

Verdeel de panna cotta nu in 4 of 5 kleine schaaltjes en zet weg in de koelkast voor minimaal 6 uur.

Ananas compote maken
7

Doe de ananas samen met de suiker in een pan en zet op laag vuur tot de suiker smelt en langzaam bruin word (carameliseerd).

8

Voeg dan de citroensap en de sinaasappelsap toe en laat het zachtjes inkoken tot er een wat dikkere compote ontstaat.

9

Laat de compote dan afkoelen. Serveer de kokos panna cotta met een schep ananas compote erbovenop!

Panna cotta met kokos en ananas compote

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!