Ovenschotel met haricot vert, gehakt, kerrie en paprika

Ovenschotel met haricot vert, gehakt, kerrie en paprika

Ik had van mn zus heerlijke verse haricot verts uit de moestuin gekregen en nog paprika liggen uit onze eigen tuin dus gisteren aten we een ovenschoteltje met puree, haricot verts, parika en kerrie.

Wat heb je nodig?

voor 4 a 5 personen

  • 500gram aardappelen

    Ingrediënten
    Ingrediënten
  • klontje boter
  • 2dl melk
  • 250 gram rundergehakt (bij voorkeur biologisch of scharrel)
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 volle theelepels kerrie
  • halve theelepel chilipoeder
  • zout en peper
  • 500 gram haricot verts (of eventueel sperciboontjes)
  • klontje roomboter
  • snufje nootmuskaat
  • eetlepel (kruiden) paneermeel

 

Voorbereidingen

  1. Schil de aardappelen en zet ze op met koud water en zout en kook tot ze gaar zijn
  2. Haal de haricot verts af en zet ze op met wat zout en kook ze voor 15-20 minuten
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden

Terwijl de aardappelen en haricot verts koken

  1. Snipper de uien
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes (brunoise)

 

Bakken en op smaak brengen van het gehakt

  1. Zet een koekenpan op het vuur en bak in een klein klontje boter (of olijfolie) het gehakt rul
  2. Strooi de gesnipperde ui en paprika erbij en laat het meebakken
  3. Voeg de kerrie toe en bak even mee, zo komen de smaken goed los
  4. Voeg vervolgens de chilipoeder toe
  5. Maak verder op smaak met peper en zout

 

Aardappelpuree maken

  1. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met een stamper fijn
  2. Voeg een klontje boter toe
  3. Giet de melk er al roerend bij tot er een lekkere smeuïge aardappelpuree ontstaat
  4. De hoeveelheid melk hangt erg af van de soort aardappelen die je gebruikt heb dus doe dit op gevoel
  5. Breng op smaak met wat nootmuskaat en eventueel wat zout

Samenstellen van de ovenschotel

  1. Giet de haricot verts af en doe er een klein klontje roomboter doorheen
  2. Pak een ovenschaal en begin met een laagje puree onderin te doen
  3. Giet daar de haricot verts op
  4. En daaroverheen het gehakt/ui/paprika mengsel
  5. Dek af met een laagje puree
  6. Strooi er de eetlepel (kruiden) paneermeel overheen

Zet is de oven met een temperatuur van 200 graden voor een minuutje of 20

Schep op een bord
Schep op een bord

 

Eet smakelijk

40

 

Ovenschotel met haricot vert, gehakt, kerrie en paprika
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Ovenschotel
Hoeveelheid: 4 á 5
Ingrediënten
  • •500gram aardappelen
  • IngrediëntenIngrediënten
  • •klontje boter
  • •2dl melk
  • •250 gram rundergehakt (bij voorkeur biologisch of scharrel)
  • •1 rode paprika
  • •2 uien
  • •2 volle theelepels kerrie
  • •halve theelepel chilipoeder
  • •zout en peper
  • •500 gram haricot verts (of eventueel sperciboontjes)
  • •klontje roomboter
  • •snufje nootmuskaat
  • •eetlepel (kruiden) paneermeel
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout tot ze gaar zijn
  2. Haal de haricot verts af en kook ze met wat zout beetgaar
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Snijd in de tussentijd de paprika in kleine blokjes
  5. Snipper de ui
  6. Bak in een koekenpan de gehakt rul samen met de ui en paprika
  7. Voeg de kerrie en chilipeper toe en breng verder op smaak met zout en peper
  8. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn en maak hier puree van door een klontje boter toe te voegen en de melk
  9. Breng op smaak met wat nootmuskaat en eventueel nog wat zout
  10. Giet de haricot verts af en roer er een klontje boeter door
  11. Neem een ovenschaal en doe een laagje puree in de ovenschaal
  12. Doe de haricot verts erop en daarna het gehakt,paprika,ui mengsel
  13. Dek af met de rest van de puree
  14. Strooi er een eetlepel (kruiden)paneermeel overheen en zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten
  15. Eet smakelijk

 

Geen reacties mogelijk