Kikkererwtenburger

Kikkererwtenburger

Kikkererwten kennen we denk ik vooral van de falafel maar tegenwoordig worden ze in heel veel gerechten gebruikt, in stoofschotels, salades, als borrelsnack maar dus ook in een burger. Wil je een keer vegetarisch eten dan is een kikkererwtenburger een goede aanrader. Je kunt kikkererwten uit blik gebruiken maar eventueel kun je ze ook zelf weken, doe dit dan minimaal 24 uur van te voren al.

In de burger kun je zelf van alles verwerken wat je lekker vind, voeg nog wat extra verse kruiden toe of een uitje of experimenteer eens met wat geitenkaas of zongedroogde tomaatjes erdoor. Als sausje heb ik chilisaus gemengd met wat mayonaise maar je kunt de mayonaise ook vervangen door wat griekse yoghurt.

Kikkererwtenburger recept

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 ei
  • ½ uitje
  • ½ theelepel zout
  • ½ chilipeper vers of ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels (kruiden) paneermeel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • eetlepel fijngehakte koriander
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • Broodjes
  • Sla of rucola
  • Chilisaus met mayonaise
  • Rode ui

Kikkererwtenburger maken

  1. Laat de kikkererwten uit lekken in een vergiet en doe ze in een keukenmachine
  2. Voeg het zout, de knoflook, het halve uitje en alle kruiden en specerijen toe
  3. Zet de keukenmachine aan en voeg dan het ei toe
  4. Kijk dan hoe het mengsel is, kun je er nog geen samenhangende burgers van maken voeg dan wat paneermeel toe tot je er lekkere burgers van kan vormen
  5. Bak de burgers nu in wat olie rondom bruin en beleg je broodje met wat sla of rucola, leg de burger er op en beleg met naar keuze, komkommer, tomaat, rode ui ringen en maak een sausje van mayonaise/griekse yoghurt met wat chilisaus.
  6. Eet smakelijk

Kikkererwtenburger 2

 

Kikkererwtenburger
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Lunch of diner
Hoeveelheid: 4 burgers
Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 ei
  • ½ uitje
  • ½ theelepel zout
  • ½ chilipeper vers of ½ theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels (kruiden) paneermeel
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • eetlepel fijngehakte koriander
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 of 2 teentjes knoflook
Bereiding
  1. Laat de kikkererwten uit lekken in een vergiet en doe ze in een keukenmachine
  2. Voeg het zout, de knoflook, het halve uitje en alle kruiden en specerijen toe
  3. Zet de keukenmachine aan en voeg dan het ei toe
  4. Kijk dan hoe het mengsel is, kun je er nog geen samenhangende burgers van maken voeg dan wat paneermeel toe tot je er lekkere burgers van kan vormen
  5. Bak de burgers nu in wat olie rondom bruin en beleg je broodje met wat sla of rucola, leg de burger er op en beleg met naar keuze, komkommer, tomaat, rode ui ringen en maak een sausje van mayonaise/griekse yoghurt met wat chilisaus.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: