Hartige taart met zalm en spinazie

Lekkere hartige taart met zalm en spinazie met een italiaanse twist van italiaanse kruiden en pijnboompitjes. Heerlijk met een salade als maaltijd of als lunch.

5.0 from 1 reviews
Hartige taart met zalm en spinazie
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Hartige taart
Hoeveelheid: 1 quichevorm
Ingrediënten
  • 70 gram gemalen amandelen
  • 150 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • 450 gram bladspinazie diepvries
  • 500 gram zalmfilet zonder vel
  • 200 ml creme fraiche
  • 50 gram pijnboompitten
  • 25 gram verse italiaanse kruiden fijngehakt
  • zout en peper
Bereiding
  1. Houd 2 eetlepels gemalen amandelen achter
  2. Meng de rest van de gemalen amandelen samen met de bloem, 1 ei, de boter en een theelepel zout en maak hier een deeg van
  3. Wikkel in plasticfolie en leg in de koelkast
  4. Pel de uien en knoflook en snipper fijn
  5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hier de ui en knoflook in aan
  6. Voeg de bevroren spinazie toe en een scheutje water en breng aan de kook
  7. Laat de spinazie in 10-15 minuten ontdooien en verwarm door tot al het vocht verdampt is
  8. Breng nu op smaak met zout en peper
  9. Snijd de zalm in blokjes
  10. Roer de creme fraiche met de 3 overgebleven eieren en de fijngehakte italiaanse kruiden door elkaar
  11. Vet een quichevorm in met wat boter en rol het deeg uit tot een lap die iets groter is als de vorm
  12. Bedek de vorm met het deeg en strooi de overgebleven gemalen amandelen over de bodem
  13. Verdeel de spinazie over de bodem en daarna de zalmblokjes verdelen
  14. Giet het eimengsel eroverheen en als laatste de pijnboompitjes
  15. Bak de hartige taart op het onderste rooster in de oven af in ongeveer 50-60 minuten
  16. Zowel warm als lauw erg lekker als maaltijd met bv een salade of gewoon als lunch of warm hapje

 

Hartige taart met zalm en spinazie

 

1 reactie
  1. Renate says

    Vanmiddag gemaakt en gegeten met een salade, heel erg lekker!

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: