Groenten omelet met broccoli

Groenten omelet met broccoli

Een omelet is makkelijk en snel te maken, is geschikt voor zowel ontbijt als lunch of zelf als diner al dan niet met een salade erbij. Je kunt in deze groenten omelet restjes groenten gebruiken die je nog over hebt, denk aan champignons, paprika, courgette, aubergine, tomaat of zoals in deze omelet broccoli. Ook lekker is nog wat kaas eroverheen te laten smelten.

Groenten omelet met broccoli recept

  • 2 eieren (gebruik er eventueel 3 voor diner)
  • scheutje room of melk
  • peper en zout naar smaak
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • stukje aubergine in kleine blokjes of reepjes
  • stukje courgette in kleine blokjes of reepjes
  • ¼ paprika in kleine blokjes of reepjes
  • paar roosjes broccoli geblancheerd (kort beetgaar gekookt)
  • Klein klontje boter

Groenten Omelet maken

  1. Breek de eieren in een bakje en meng hier de room of melk doorheen en klop los
  2. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe en wat zout en peper naar smaak en roer erdoor
  3. Zet een koekenpan op het vuur die niet aanbakt en voeg een klein klontje boter toe
  4. Bak hierin de paprika, aubergine en courgette tot deze beetgaar zijn, dit is afhankelijk van de grootte van de blokjes/reepjes
  5. Voeg dan de broccoli toe en roerbak kort mee tot de broccoli warm is
  6. Giet nu het eimengsel erop en bak de omelet op niet te hoog vuur gaar (leg eventueel kort een deksel op de pan)

groenten omelet met broccoli

Groenten omelet met broccoli
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Lunch
Hoeveelheid: 1 omelet
Ingrediënten
  • 2 eieren (gebruik er eventueel 3 voor diner)
  • scheutje room of melk
  • peper en zout naar smaak
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • stukje aubergine in kleine blokjes of reepjes
  • stukje courgette in kleine blokjes of reepjes
  • ¼ paprika in kleine blokjes of reepjes
  • paar roosjes broccoli geblancheerd (kort beetgaar gekookt)
  • Klein klontje boter
Bereiding
  1. Breek de eieren in een bakje en meng hier de room of melk doorheen en klop los
  2. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe en wat zout en peper naar smaak en roer erdoor
  3. Zet een koekenpan op het vuur die niet aanbakt en voeg een klein klontje boter toe
  4. Bak hierin de paprika, aubergine en courgette tot deze beetgaar zijn, dit is afhankelijk van de grootte van de blokjes/reepjes
  5. Voeg dan de broccoli toe en roerbak kort mee tot de broccoli warm is
  6. Giet nu het eimengsel erop en bak de omelet op niet te hoog vuur gaar (leg eventueel kort een deksel op de pan)

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: