Broodpudding met rode bessen en amandel

Ik had nog wat tramezzini brood (Italiaans brood zonder korst) over en nog een bakje aalbessen waar ik iets mee wilde doen. Hier heb ik een broodpudding van gemaakt met wat amandelspijs, room,ei en rietsuiker.  Je kan uiteraard ook ander (oud) brood gebruiken of brioche of krentenbrood/bollen.

5.0 from 1 reviews
Broodpudding met rode bessen en amandel
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Nagerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 3 lange plakken tramezzini brood (of ander brood/brioche)
  • 2 eieren
  • 250 ml room (kan eventueel ook met melk)
  • 2 a 3 eetlepels rietsuiker
  • 100 gram amandelspijs
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)
  3. Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker
  4. Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker
  5. Leg er vervolgens het laatste laagje brood op.
  6. Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood
  7. Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel
  8. Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden

 

Eet smakelijk

1 reactie
  1. Nikki says

    Aparte combinatie maar makkelijk en snel te maken, ook lekker ipv rode bessen blauwe bessen te gebruiken

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: