Babi ketjap met kipfilet

Ik ben dol op babi ketjap en deze variant vond ik zelf heel erg lekker. Heerlijk met sperzieboontjes uit eigen tuin erdoor en ik heb er nog een snelle, makkelijke maar niet minder lekkere komkommersalade bijgemaakt, al met al een complete lekkere maaltijd. Ik heb kipfilet gebruikt maar je kunt uiteraard ook kippendij gebruiken.

Wil je het toch liever met varkensvlees(bv speklapjes, schouderkarbonade of hamlappen) maken dan moet je het wel wat langer (30 min of langer) afhankelijk van het vlees laten stoven.

Babi ketjap ingrediënten

dit recept is voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 4cm verse gember fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • ½ paprika in reepjes of blokjes
  • 1 rode peper
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 ml ketjap manis
  • 300 gram sperziebonen
  • olie

Snelle komkommer salade

  • 1 komkommer
  • flinke scheut chilisaus

Komkommersalade maken

  1. Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte
  2. Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden)
  3. Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

Babi ketjap maken

  1. Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook
  2. Voeg de boontjes toe aan het kokende water
  3. Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer)
  4. Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water
  5. Snijd de kipfilet in blokjes
  6. Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook)
  7. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie
  8. Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee
  9. Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte
  10. Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes door pruttelen tot alles goed warm is
  11. Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade.

Babi ketjap kip2

5.0 from 2 reviews
Babi ketjap met kipfilet
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 2 personen
Ingrediënten
babi ketjap
  • 2 kipfilets
  • 4cm verse gember fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • ½ paprika in reepjes of blokjes
  • 1 rode peper
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 ml ketjap manis
  • 300 gram sperziebonen
  • olie
Komkommersalade
  • 1 komkommer
  • flinke scheut chilisaus
Bereiding
Komkommersalade maken
  1. Schil de komkommer en halveer de komkommer in de lengte
  2. Haal de zaadlijsten eruit met een lepel (schrapen van boven naar beneden)
  3. Snijd nu de halve komkommer in plakjes en voeg een lekkere scheut chilisaus toe
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
    Babi ketjap maken
    1. Maak de boontjes schoon en breng een pan met water en wat zout aan de kook
    2. Voeg de boontjes toe aan het kokende water
    3. Kook tot de boontjes beetgaar zijn (10 min ongeveer)
    4. Schep de boontjes uit het kokende water in een bak koud water
    5. Snijd de kipfilet in blokjes
    6. Snijd alle ingrediënten verder fijn (ui, peper, paprika, knoflook)
    7. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie
    8. Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg de ui, de knoflook, de gember en het pepertje toe en bak zachtjes even mee, voeg dan de paprika toe en bak ook kort even mee
    9. Giet nu de ketjap erbij en laat lekker even pruttelen tot de kip gaar is en de ketjapsaus ingedikt is tot sausdikte
    10. Voeg als laatste dan de beetgare sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuutjes doorpruttelen tot alles goed warm is
    11. Serveer nu samen met de rijst en de komkommersalade

     

    5 Reacties
    1. Nikita says

      Vandaag gemaakt, het was super lekker!

    2. Mart van Goor says

      Vandaag gemaakt! Gember vervangen door een theelepel gemberpoeder, de peper vervangen door
      2 theelepels sambal Oelek. Het was overheerlijk! Ook de komkommersalade was verrassend lekker.
      Deze staat meteen bij mijn favorieten!!!!

      1. Kooktijdschrift says

        Bij mij staat dit gerecht ook bij mijn favorieten, de komkommersalade is simpel maar inderdaad toch erg lekker. Leuk te horen dat het recept bij jou ook in de smaak gevallen is.

    3. Karin says

      Makkelijk om te maken en verrassend qua smaak!
      Het was heerlijk 🙂

      1. Kooktijdschrift says

        Leuk om te horen dat je het recept gemaakt hebt en dat het in de smaak gevallen is!

    Laat een antwoord achter

    Je e-mail word niet getoond op de website

    Waardeer dit recept: