Aspergesalade met aardbeien

Aspergesalade met aardbeien en balsamico dressing

Het asperges seizoen zit er zo goed als weer op dus gauw nog even een heerlijke aspergesalade met aardbeien gemaakt met heerlijke aardbeien uit eigen tuin met een balsamico dressing met gember. De asperges zijn geschild en daarna schuin gesneden in niet te dikke plakjes en daarna gewokt in een wokpan met alleen wat olie. Vervolgens heb ik de asperges iets af laten koelen en in de tussentijd de dressing gemaakt en de aardbeien schoongemaakt. Deze aspergesalade is snel gemaakt en toch heel erg lekker met maar weinig ingrediënten. Ik zou deze salade toch nog even snel maken voordat de asperges niet meer te krijgen zijn.

Aspergesalade benodigheden

  • 3 witte geschilde asperges per persoon schuin in plakjes gesneden
  • 6 aardbeien per persoon, gewassen en gehalveerd
  • goede hand vol rucola

Balsamico dressing

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 6 eetlepels (olijf) olie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel fijngesneden verse gember or 1 eetlepel gembersiroop

Aspergesalade maken

  1. Schil de asperges en snijd ze in schuine plakjes
  2. Zet een wokpan op met wat olie en wok hier de aspergeplakjes beetgaar in
  3. Houd de pan in beweging en zorg dat de asperges een mooi lichtbruin kleurtje krijgen
  4. Laat vervolgens even afkoelen
  5. Maak in de tussentijd de aardbeien schoon en halveer ze
  6. Maak de dressing door bij de balsamicoazijn de honing toe te voegen en daarna de overige ingrediënten en roer goed door
  7. Dresseer op een bord de (gewassen) rucola
  8. Verdeel hierover de asperges, aardbeien en als laatste net voor het serveren de balsamico dressing

 

Eet smakelijk!

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website