Zachte pompoencake

Deze zachte pompoencake is lekker en makkelijk te maken. Varieeër met deze pompoencake door er bv stukjes walnoot of stukjes pecannoot aan toe te voegen of stukjes appel of dadel.

Zachte pompoencake recept

  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne suiker
  • 4 los geklopte eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram pompoen
  • 30 gram kokos
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 1 sinaasappel

Zachte pompoencake maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de pompoen en snijdt de pompoen in blokjes.
  3. Kook de pompoen in wat water samen met een opengesneden vanillestokje en zodra deze gaar is, giet de pompoen af en pureer het vruchtvlees. Zet apart.
  4. Roer de boter zacht en voeg dan de suiker toe en klop 2 minuten met een handmixer luchtig.
  5. Voeg er vervolgens de losgeklopte eieren aan toe en roer door
  6. Zeef de bloem en voeg ook deze toe aan het mengsel.
  7. Voeg de kokos toe
  8. Voeg het rasp van 1 sinaasappelschil toe (neem biologische sinaasappelen of boen de schil goed schoon)
  9. Roer de gepureerde pompoen samen met de honing door het bloemmengsel.
  10. Vet het cakeblik in en verdeel het amandelschaafsel over de bodem
  11. Doe dan het beslag in de bakvorm en bak de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  12. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de sate prikker droog uit de cake dan is deze gaar, bak de cake anders nog een paar minuutjes langer

Zachte pompoencake
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Cake
Hoeveelheid: 1 cake
Ingrediënten
  • 150 gram boter
  • 150 gram fijne suiker
  • 4 los geklopte eieren
  • 150 gram zelfrijzende bloem
  • 300 gram pompoen
  • 30 gram kokos
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • rasp van 1 sinaasappel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de pompoen en snijdt de pompoen in blokjes.
  3. Kook de pompoen in wat water samen met een opengesneden vanillestokje en zodra deze gaar is, giet de pompoen af en pureer het vruchtvlees. Zet apart.
  4. Roer de boter zacht en voeg dan de suiker toe en klop 2 minuten met een handmixer luchtig.
  5. Voeg er vervolgens de los geklopte eieren aan toe en roer door
  6. Zeef de bloem en voeg ook deze toe aan het mengsel.
  7. Voeg de kokos toe
  8. Voeg het rasp van 1 sinaasappelschil toe (neem biologische sinaasappelen of boen de schil goed schoon)
  9. Roer de gepureerde pompoen samen met de honing door het bloemmengsel.
  10. Vet het cakeblik in en verdeel het amandelschaafsel over de bodem
  11. Doe dan het beslag in de bakvorm en bak de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
  12. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is door er met een sate prikker in het midden van de cake te prikken. Komt de sate prikker droog uit de cake dan is deze gaar, bak de cake anders nog een paar minuutjes langer

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: