Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Yoghurtijs met frambozen-aardbeiensaus

yoghurtijs met frambozen

Ik ben dol op yoghurt en dan vooral lekkere dikke yoghurt (Griekse) of goede volle boerenyoghurt. Deze heeft veel meer smaak dan de halfvolle en vooral voor ijs moet je om een goede substantie te krijgen goede volle (10% of meer vet) gebruiken. Niet goed voor de slanke lijn maar wel lekker….en je eet niet voor niks ijs toch?

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd3 uurTotale tijd3 uur 15 minuten

Ingrediënten

IJs
 3 eidooiers
 200 g fijne suiker
 250 ml crème fraiche
 500 g dikke yoghurt (griekse of goede volle yoghurt)
Frambozen-Aardbeiensaus
 ½ bakje aardbeien (klein)
 1 bakje frambozen
 1 eetlepel suiker

Bereiding

1

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een glad mengsel

2

Breng in een pan de crème fraiche aan de kook

3

Voeg de warme crème fraiche al kloppend met een garde bij het ei-suikermengsel en zet terug op het vuur

4

Verwarm het mengsel verder tot deze gaat binden

5

Haal van het vuur af en laat goed afkoelen

6

Voeg de yoghurt bij het koude mengsel en roer goed door

7

Doe het nu in je ijsmachine of zet het in een bakje in de vriezer, roer elk half uur goed door tot deze de juiste hardheid heeft gekregen

8

Maak de aardbeien schoon en voeg de frambozen en de suiker toe

9

Pureer het met een staafmixer en breng eventueel nog op smaak met wat extra suiker mocht het nog te zuur zijn

10

Doe een bol yoghurtijs in een glas, giet er wat frambozen-aardbeiensaus overheen en garneer met frambozen en/of aardbeien

Ingrediënten

IJs
 3 eidooiers
 200 g fijne suiker
 250 ml crème fraiche
 500 g dikke yoghurt (griekse of goede volle yoghurt)
Frambozen-Aardbeiensaus
 ½ bakje aardbeien (klein)
 1 bakje frambozen
 1 eetlepel suiker

Aanwijzingen

1

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een glad mengsel

2

Breng in een pan de crème fraiche aan de kook

3

Voeg de warme crème fraiche al kloppend met een garde bij het ei-suikermengsel en zet terug op het vuur

4

Verwarm het mengsel verder tot deze gaat binden

5

Haal van het vuur af en laat goed afkoelen

6

Voeg de yoghurt bij het koude mengsel en roer goed door

7

Doe het nu in je ijsmachine of zet het in een bakje in de vriezer, roer elk half uur goed door tot deze de juiste hardheid heeft gekregen

8

Maak de aardbeien schoon en voeg de frambozen en de suiker toe

9

Pureer het met een staafmixer en breng eventueel nog op smaak met wat extra suiker mocht het nog te zuur zijn

10

Doe een bol yoghurtijs in een glas, giet er wat frambozen-aardbeiensaus overheen en garneer met frambozen en/of aardbeien

Yoghurtijs met frambozen-aardbeiensaus

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!