Vegetarische tosti met tomaat en mozzarella

We kennen allemaal wel de welbekende tosti ham kaas maar als je dol bent op tosti’s wil je ook wel eens wat anders dan ham kaas. Deze vegetarische tosti is gemaakt met goede mozzarella en tomaat en voor een beetje pit een rood uitje en wat rucola ertussen.

Ik heb een paninimaker dus daar maak ik ze in, dit vind ik ideaal ook om andere broodjes in op te warmen en loopt er wat kaas uit is het niet erg, de platen kun je zo in de vaatwasser doen. Heb je geen paninimaker dan kun je ook prima de tosti’s maken in een koekenpan, besmeer dan de buitenkant van je tosti met wat boter en leg ze in een droge koekenpan, bak beiden kanten zo goudbruin en wacht tot de mozzarella lekker gesmolten is.

Vegetarische tosti mozzarella tomaat

Voor 2 tosti’s

  • 4 (bruine) boterhammen
  • 1 bol goede buffel mozzarella
  • 1 tomaat bv roma
  • plukje rucola
  • 1/4 rode ui in hele dunne ringetjes

Tosti’s maken

  1. Verwarm je panini/tosti maker voor
  2. Snijd de tomaat in hele dunne plakjes en de mozzarella ook
  3. Leg op 2 boterhammen 2 dunne plakjes mozzarella met daarbovenop 2 dunne plakjes tomaat, dan een klein beetje rode ui en een paar takjes rucola. Verdeel als laatste de mozzarella erover en leg de andere boterhammen erboven op
  4. Leg ze op de paninimaker en bak tot je goudbruin zijn en de mozzarella lekker gesmolten
  5. Snijd ze diagonaal door en ik zeg….

Eet smakelijk

Vegetarische tosti met tomaat en mozzarella
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Tosti
Hoeveelheid: 2 tosti's
Ingrediënten
  • 4 (bruine) boterhammen
  • 1 bol goede buffel mozzarella
  • 1 tomaat bv roma
  • plukje rucola
  • ¼ rode ui in hele dunne ringetjes
Bereiding
  1. Verwarm je panini/tosti maker voor
  2. Snijd de tomaat in hele dunne plakjes en de mozzarella ook
  3. Leg op 2 boterhammen 2 dunne plakjes mozzarella met daarbovenop 2 dunne plakjes tomaat, dan een klein beetje rode ui en een paar takjes rucola. Verdeel als laatste de mozzarella erover en leg de andere boterhammen erboven op
  4. Leg ze op de paninimaker en bak tot je goudbruin zijn en de mozzarella lekker gesmolten
  5. Snijd ze diagonaal door en ik zeg….

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: