Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Tonijnsalade met appel

tonijnsalade

Ik denk 1 van de lekkerste tonijnsalades die er bestaat 🙂 Vooral de appel geeft de tonijnsalade een lekkere frisse bite. Lekker als maaltijdsalade met een stokbroodje of een zelfgebakken focaccia. Maar ook erg lekker los voor op een toastje of op een lekker knapperig broodje.

Als extra door de salade kan je ook nog wat tomaat en komkommer erdoor doen, haal dan wel bij zowel de komkommer als bij de tomaat de zaadlijsten eruit en snij in kleine stukjes.

In het recept word mayonaise gebruikt, nog lekkerder is het natuurlijk als je zelfgemaakte mayonaise gebruikt. Het is heel makkelijk en snel te maken en heeft een heerlijke volle romige smaak. Echt een keer proberen!

Wil jij zelf de lekkerste tonijnsalade met appel maken? Lees dan snel verder want dit is het beste tonijnsalade met appel recept dat je online zult vinden!

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten2 porties
Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

Tonijnsalade recept
 1 blikje tonijn op water
 2 eetlepel gewassen en gesneden bosui in fijne ringetjes
 ½ kleine rode ui gesnipperd
 1 fris zure appel in kleine blokjes
 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
 ¼ paprika rood in julliënne (fijne reepjes)
 2 goede eetlepels mayonaise (voor een light variant vervang een deel van de mayo door yoghurt)
 Peper

1

Laat het blikje tonijn goed uitlekken in een zeef of vergiet

2

Was de bosui en snijd in fijne ringetjes

3

Snipper 1/2 kleine rode ui (mag ook een witte zijn als je geen rode hebt)

4

Schil 1 appel en snijd in kleine blokjes (zonder klokhuis uiteraard)

5

Snijd een kwart rode paprika in julienne (fijne reepjes)

6

Snijd de bieslook mooi fijn

7

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper

Ingrediënten

Tonijnsalade recept
 1 blikje tonijn op water
 2 eetlepel gewassen en gesneden bosui in fijne ringetjes
 ½ kleine rode ui gesnipperd
 1 fris zure appel in kleine blokjes
 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
 ¼ paprika rood in julliënne (fijne reepjes)
 2 goede eetlepels mayonaise (voor een light variant vervang een deel van de mayo door yoghurt)
 Peper

Aanwijzingen

1

Laat het blikje tonijn goed uitlekken in een zeef of vergiet

2

Was de bosui en snijd in fijne ringetjes

3

Snipper 1/2 kleine rode ui (mag ook een witte zijn als je geen rode hebt)

4

Schil 1 appel en snijd in kleine blokjes (zonder klokhuis uiteraard)

5

Snijd een kwart rode paprika in julienne (fijne reepjes)

6

Snijd de bieslook mooi fijn

7

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper

Tonijnsalade met appel

Gebruik op een broodje met wat sla of als maaltijdsalade neem wat gewassen gemengde sla en dresseer hier de tonijnsalade op. Garneer af met wat bosui en halve kleine tomaatjes

Eet smakelijk!

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!