Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas

tiramisu-van-speculaas-en-amandelmascarpone

Een makkelijke en snelle variant op de traditionele tiramisu. Je kunt de toetjes in glaasjes maken of gewoon 1 grote schaal maken, net voor welke gelegenheid het is. Maak je glaasjes voor 1 persoon dan heb je iets minder speculaasjes nodig dan dat je een grote schaal maakt.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd35 minuten

Ingrediënten
 12 speculaasjes
 sap van 1 á 2 sinaasappels
 1 klein bakje mascarpone
 250 ml slagroom opgeklapt
 100 g amandelspijs

Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas maken
1

Pers de sinaasappels uit.

2

Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel.

3

Klop in een andere kom de slagroom stijf.

4

Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.

5

Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal.

6

Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.

7

Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone.

8

Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.

9

Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.

Ingrediënten

Ingrediënten
 12 speculaasjes
 sap van 1 á 2 sinaasappels
 1 klein bakje mascarpone
 250 ml slagroom opgeklapt
 100 g amandelspijs

Aanwijzingen

Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas maken
1

Pers de sinaasappels uit.

2

Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel.

3

Klop in een andere kom de slagroom stijf.

4

Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.

5

Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal.

6

Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.

7

Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone.

8

Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.

9

Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.

Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas

tiramisu-van-speculaas-en-amandelmascarpone2

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!