Een makkelijke en snelle variant op de traditionele tiramisu. Je kunt de toetjes in glaasjes maken of gewoon 1 grote schaal maken, net voor welke gelegenheid het is. Maak je glaasjes voor 1 persoon dan heb je iets minder speculaasjes nodig dan dat je een grote schaal maakt.
Pers de sinaasappels uit.
Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.
Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal.
Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.
Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone.
Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Pers de sinaasappels uit.
Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel.
Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal.
Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.
Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone.
Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.
Lekker om met de sinterklaas te maken