Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas

Een makkelijke en snelle variant op de traditionele tiramisu. Je kunt de toetjes in glaasjes maken of gewoon 1 grote schaal maken, net voor welke gelegenheid het is. Maak je glaasjes voor 1 persoon dan heb je iets minder speculaasjes nodig dan dat je een grote schaal maakt.

Tiramisu met amandel mascarpone recept 

Recept voor 6-8 personen 

  1. 6-12 speculaasjes
  2. sap van 1 á 2 sinaasappels
  3. 1 klein bakje mascarpone
  4. 250ml slagroom opgeklopt
  5. 100 gram amandelspijs 

Tiramisu met amandel mascarpone maken

  1. Pers de sinaasappels uit
  2. Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel
  3. Klop in een andere kom de slagroom stijf
  4. Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel
  5. Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal
  6. Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes
  7. Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone
  8. Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.
  9. Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.

tiramisu-van-speculaas-en-amandelmascarpone2

5.0 from 1 reviews
Tiramisu van amandelmascarpone met speculaas
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Nagerecht
Hoeveelheid: 6 personen
Ingrediënten
  • 6-12 speculaasjes
  • sap van 1 á 2 sinaasappels
  • 1 klein bakje mascarpone
  • 250 ml slagroom opgeklopt
  • 100 gram amandelspijs
Bereiding
  1. Pers de sinaasappels uit
  2. Klop in een beslagkom de mascarpone samen met de amandelspijs tot een glad mengsel
  3. Klop in een andere kom de slagroom stijf
  4. Spatel de slagroom door het mascarpone mengsel
  5. Gebruik je een schaal dan hoef je de speculaasjes niet te breken, doop dan de speculaasjes in het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de schaal
  6. Gebruik je kleine glaasjes, breek dan de speculaasjes in stukjes en haal ze even kort door het sinaasappelsap en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes
  7. Schep het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit in elk glaasje een laag mascarpone
  8. Verdeel dan weer wat speculaasstukjes gedoopt in sinaasappelsap over de mascarpone en spuit hier tenslotte weer wat mascarpone op zo dat de glaasjes gevuld zijn.
  9. Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan voor serveren.
1 reactie
  1. Nikki says

    Lekker om met de sinterklaas te maken

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: