Stamppot paksoi is een lekker makkelijk en snelle stamppot met paksoi, kastanje champignons en spekjes. Paksoi is een groente die je zowel rauw als gekookt of gewokt kan eten. Je moet het kort bereiden zodat het nog een beetje knapperig blijft en een bite heeft.
In deze koopgids
Hoe smaakt paksoi
Paksoi heeft een wat pittige smaak en is in de koelkast (ongesneden) 2 tot 3 dagen goed, gesneden kun je paksoi 1 dag bewaren in de koelkast. Paksoi is het hele jaar te verkrijgen, van mei tot half december is er aanvoer vanuit Nederland en de overige maanden komt de paksoi ook uit andere Europese delen. Wat heb je allemaal nodig?
Schil de aardappelen en zet ze op en kook ze met wat zout. Snij en was de paksoi en laat goed uitlekken.
Snij de kastanje champignons in 4en of 6en afhankelijk van de grootte van de champignons. Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en bak een paar minuutjes mee.
De paksoi mag nog best “beetgaar”zijn. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met een scheutje melk. Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door.
Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Schil de aardappelen en zet ze op en kook ze met wat zout. Snij en was de paksoi en laat goed uitlekken.
Snij de kastanje champignons in 4en of 6en afhankelijk van de grootte van de champignons. Bak de spekreepjes in de koekenpan samen met de champignons tot ze mooi bruin zijn, voeg de paksoi toe en bak een paar minuutjes mee.
De paksoi mag nog best “beetgaar”zijn. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en stamp ze met een scheutje melk. Voeg vervolgens de gebakken spekjes, champignons en paksoi toe en roer nog even door.
Proef of het op smaak is en voeg eventueel nog wat zout, peper en melk toe.
Bekijk meer stamppot recepten
De stamppot was heel erg lekker, bedankt voor het recept