Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Zoete aardappel is heel veelzijdig, je kunt het gebruiken in hartige maar ook in zoete recepten. Zoete aardappelen zijn glutenvrij en bevatten naast vitamine C en vitamine A (beta-caroteen) ook veel mineralen zoals ijzer, magnesium, kalium en calcium. Je bewaard ze het beste op een koele donkere plaatst en zijn dan zeker 2 weken houdbaar, daarna neemt de kwaliteit af. Hieronder het recept voor een lekkere makkelijke zoete aardappelsoep. Heerlijk met wat gerookte kipreepjes erdoor.

Zoete aardappelsoep met kokosmelk recept

  • 2 teentje knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram zoete aardappel in blokjes
  • 2 theelepel fijngehakte gember
  • 300 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Bosuitje fijngesneden ter garnering

Zoete aardappelsoep met kokosmelk maken

  1. Zet een pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie
  2. Fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in
  3. Voeg dan de theelepel kerrie en de fijngehakte gember toe
  4. Bak kort mee en voeg dan de zoete aardappeblokjes en de kippenbouillon toe
  5. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de zoete aardappel zacht geworden is (afhankelijk van hoe groot de stukjes aardappel zijn 10-15 minuten)
  6. Voeg de kokosmelk toe en verwarm goed door
  7. Blender nu met de staafmixer de soep glad
  8. Voeg het sap van 1 limoen toe en proef na, zonodig nog verder op smaak brengen met wat zout en peper
  9. Serveer de soep in een kom of brod en bestrooi met wat fijngesneden bosui en eventueel nog een scheutje kookroom of kokosmelk

Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met kokosmelk
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Soep
Hoeveelheid: 2 pers
Ingrediënten
  • 2 teentje knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gram zoete aardappel in blokjes
  • 2 theelepel fijngehakte gember
  • 300 ml kokosmelk
  • 400 ml kippenbouillon
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Olijfolie
  • Bosuitje fijngesneden ter garnering
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een klein scheutje olijfolie
  2. Fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in
  3. Voeg dan de theelepel kerrie en de fijngehakte gember toe
  4. Bak kort mee en voeg dan de zoete aardappeblokjes en de kippenbouillon toe
  5. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de zoete aardappel zacht geworden is (afhankelijk van hoe groot de stukjes aardappel zijn 10-15 minuten)
  6. Voeg de kokosmelk toe en verwarm goed door
  7. Blender nu met de staafmixer de soep glad
  8. Voeg het sap van 1 limoen toe en proef na, zonodig nog verder op smaak brengen met wat zout en peper
  9. Serveer de soep in een kom of brod en bestrooi met wat fijngesneden bosui en eventueel nog een scheutje kookroom of kokosmelk

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: