Wentelteefjes

Wentelteefjes, ik vond ze als kind al heel erg lekker en nu nog steeds. Gewoon van die ouderwetse simpele wentelteefjes, gebakken van oud wit brood maar o zo lekker. Heerlijk met een klein laagje kaneelsuiker eroverheen als ze nog warm zijn, dan smelt het zo lekker en dan gelijk eten. Heerlijk als toetje of op een koude regenachtige dag bij een bakje thee ook goed te doen of als snelle (wel zoete) lunch.

Wentelteefjes recept

  • 8 sneetjes oud wit brood
  • 1 ei
  • zakje vanillesuiker
  • 250 ml melk
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • margarine (of roomboter) om in te bakken

Wentelteefjes maken

  1. Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor
  2. Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg
  3. Neem een grote koekenpan en zet op het vuur
  4. Doe er een goede klont boter in
  5. Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen)
  6. Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter
  7. Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om
  8. Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan
  9. Bestrooi direct met kaneelsuiker
  10. Bak de overige wentelteefjes net zo
  11. Eet smakelijk

 

wentelteefjes recept

5.0 from 1 reviews
Wentelteefjes
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: wentelteefjes
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 8 sneetjes oud wit brood
  • 1 ei
  • zakje vanillesuiker
  • 250 ml melk
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • margarine (of roomboter) om in te bakken
Bereiding
  1. Klop de melk met het ei los en roer het zakje vanillesuiker erdoor
  2. Meng de suiker met het kaneelpoeder en zet weg
  3. Neem een grote koekenpan en zet op het vuur
  4. Doe er een goede klont boter in
  5. Doop 1 of 2 boterhammen (wat in de pan past) in het melk/ei mengsel en keer om zodat het brood de melk opgenomen heeft maar laat er niet in liggen (gewoon even beiden kanten indopen)
  6. Leg de boterhammen dan in de pan met heet geworden boter
  7. Bak tot het wentelteefje een mooie kleur heeft gekregen en keer dan om
  8. Bak nu de andere kant in ongeveer 1-2 minuten mooi bruin en haal ze uit de pan
  9. Bestrooi direct met kaneelsuiker
  10. Bak de overige wentelteefjes net zo

 

1 reactie

  1. Mollie says

    Heerlijk he die ouderwetse wentelteefjes, ik kreeg ze bij mijn oma vroeger vaak, nu toch ook maar weer eens zelf bakken!

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

error: