Vlierbloesem koekjes

Vlierbloesem is en blijft gewoon erg lekker. Het ruikt heerlijk en de subtiele vlierbloesem smaak aan deze koekjes is echt heerlijk. Ze zien er ook nog eens heel leuk uit zo met die vlierbloesem bloempjes erop. Een makkelijk en snel te maken koekje.

Vlierbloesem koekjes

  • 275 gram bloem
  • snufje zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 70 gram kristalsuiker
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 125 gram margarine (op kamer temperatuur)
  • 4 eetlepels vlierbloesem siroop
  • handje vol verse vlierbloesem bloempjes (afgeritst van het steeltje)

 Vlierbloesem koekjes 2

Verwarm de oven voor op 190 graden

Vlierbloesem koekjes maken

  1. Meng de boter met de bloem, zout, vanille extract, en het bakpoeder en voeg daarna het ei, de suiker en het vlierbloesem siroop toe en kneed tot een deeg.
  2. Voeg ¾ deel van de vlierbloesems als laatste toe en meng er lichtjes doorheen
  3. Verdeel het deeg in klein stukjes en draai er balletjes van die je iets plat drukt ter grootte van de koekjes die je wil maken
  4. Druk er bij het platmaken nog wat vlierbloesem bloempjes in
  5. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
  6. Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster

De koekjes zijn in een luchtdichte doos te bewaren maar bij ons waren ze na 2 dagen al op dus of het echt nodig is?

Vlierbloesem koekjes 3

 

Vlierbloesem koekjes
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Koekjes
Hoeveelheid: 15-18 koekjes
Ingrediënten
  • 275 gram bloem
  • snufje zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 70 gram kristalsuiker
  • 80 gram donkere basterdsuiker
  • 1 ei
  • 125 gram margarine (op kamer temperatuur)
  • 4 eetlepels vlierbloesem siroop
  • handje vol verse vlierbloesem bloempjes (afgeritst van het steeltje)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Meng de boter met de bloem, zout, vanille extract, en het bakpoeder en voeg daarna het ei, de suiker en het vlierbloesem siroop toe en kneed tot een deeg.
  3. Voeg ¾ deel van de vlierbloesems als laatste toe en meng er lichtjes doorheen
  4. Verdeel het deeg in klein stukjes en draai er balletjes van die je iets plat drukt ter grootte van de koekjes die je wil maken
  5. Druk er bij het platmaken nog wat vlierbloesem bloempjes in
  6. Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de voorverwarmde oven voor 10 minuten
  7. Haal uit de oven en laat de koekjes afkoelen op een rooster

 

vlierbloesem koekjes

Meer lekkere recepten met vlierbloesem:

Vlierbloesem siroop

Vlierbloesem pannenkoekjes

Havermout met vlierbloesem


Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline