Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Stoofperen

stoofpeertjes

Stoofperen

Voor stoofperen worden meestal de Gieser Wildeman peertjes gebruikt. Stoofperen kun je eten in een toetjes met bv kwark of griekse yoghurt, in taart of gebak, in (maaltijd) salades, bij wildgerechten maar ook gewoon als groente vervanger. Stoofpeertjes zijn zowel warm als koud erg lekker.

Stoofperen kokenstoofperen

Stoofperen kun je zowel in partjes koken maar ook heel. De bereiding blijft verder hetzelfde alleen hoeven de partjes stoofpeer natuurlijk wat korter op het vuur te staan voor ze goed zijn. Stoofpeertjes krijgen voornamelijk hun rode kleur door de vloeistof waarin ze gekookt worden, dit kan met rode wijn of bessensap en soms word er ook wel port gebruikt. Ik gebruik zelf half water half rode wijn, zo dat de stoofperen net onder staan.

De hoeveelheid suiker hangt een klein beetje af van hoe zoet je de peertjes wil hebben, hou je van zoet voeg dan wat extra suiker toe.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten

Ingrediënten
 8 stoofperen
 0,50 l rode wijn
 water
 2 kaneelpijpjes
 2 stuks seranijs
 2 kruidnagels
 100 g suiker
 schil van een halve sinaasappel (als plakje eraf gesneden, zonder het wit zodat je deze na het koken eruit kunt halen)

Stoofperen maken
1

Schil de stoofperen maar laat de steel eraan zitten.

2

Leg ze in de pan, giet er de rode wijn op en vul verder op met water tot ze net onder staan.

3

Voeg de kaneelstokjes, de suiker, de steranijs, de kruidnagel en de sinaasappelschil toe en breng de peertjes aan de kook.

4

Zet dan het vuur zacht en laat zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn. Na een uurtje zou ik even kijken hoe ver ze zijn. Laat eventueel iets langer opstaan.

5

Laat de peertjes verder afkoelen in het vocht, de kleur zal dan nog intenser worden als je de stoofpeertjes een nacht in het vocht laat staan.

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 stoofperen
 0,50 l rode wijn
 water
 2 kaneelpijpjes
 2 stuks seranijs
 2 kruidnagels
 100 g suiker
 schil van een halve sinaasappel (als plakje eraf gesneden, zonder het wit zodat je deze na het koken eruit kunt halen)

Aanwijzingen

Stoofperen maken
1

Schil de stoofperen maar laat de steel eraan zitten.

2

Leg ze in de pan, giet er de rode wijn op en vul verder op met water tot ze net onder staan.

3

Voeg de kaneelstokjes, de suiker, de steranijs, de kruidnagel en de sinaasappelschil toe en breng de peertjes aan de kook.

4

Zet dan het vuur zacht en laat zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn. Na een uurtje zou ik even kijken hoe ver ze zijn. Laat eventueel iets langer opstaan.

5

Laat de peertjes verder afkoelen in het vocht, de kleur zal dan nog intenser worden als je de stoofpeertjes een nacht in het vocht laat staan.

Stoofperen

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!