Vanillesaus maken

Vanillesaus maken

Zelf vanillesaus maken, heerlijk traditioneel voor over de apfelstrudel maar ook erg lekker over gewoon appelgebak of over bv chocolade ijs of bij een pudding. Deze vanillesaus kun je zowel warm als koud eten.

Vanillesaus recept

  • 200 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 70 gram suiker

Vanillesaus maken

  1. Halveer het vanillestokje en schraap met de achterkant van het mes het merg eruit
  2. Doe de slagroom samen met de melk, de helft van de suiker, de vanillestokjes met het merg in een pan en zet op het vuur
  3. Roer in een kom de overige suiker samen met de eidooiers goed door elkaar
  4. Zodra het room/melk mengsel kookt, giet wat van de hete room op de eidooiers, let op dat je direct goed roert met een garde zodat het ei niet gaat stollen
  5. Giet dan het ei, suikermengsel weer terug in de pan bij de hete melk en roer goed door
  6. Laat nu het mengsel “garen” door met een spatel te blijven roeren terwijl het mengsel op het vuur staat
  7. Let hierbij op dat de room niet gaat koken
  8. Je zal zien dat de vanillesaus steeds iets dikker word totdat het vladikte bereikt heeft
  9. Dan mag het vuur uit
  10. Giet nu de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus
Vanillesaus
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 4 porties
Ingrediënten
  • 200 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 70 gram suiker
Bereiding
  1. Halveer het vanillestokje en schraap met de achterkant van het mes het merg eruit
  2. Doe de slagroom samen met de melk, de helft van de suiker, de vanillestokjes met het merg in een pan en zet op het vuur
  3. Roer in een kom de overige suiker samen met de eidooiers goed door elkaar
  4. Zodra het room/melk mengsel kookt, giet wat van de hete room op de eidooiers, let op dat je direct goed roert met een garde zodat het ei niet gaat stollen
  5. Giet dan het ei, suikermengsel weer terug in de pan bij de hete melk en roer goed door
  6. Laat nu het mengsel “garen” door met een spatel te blijven roeren terwijl het mengsel op het vuur staat
  7. Let hierbij op dat de room niet gaat koken
  8. Je zal zien dat de vanillesaus steeds iets dikker word totdat het vladikte bereikt heeft
  9. Dan mag het vuur uit
  10. Giet nu de saus door een zeef en klaar is je vanillesaus

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline