Rabarber taart met kaneelmeringue, om je vingers bij af te likken…

Heerlijke rabarber taartjes met kaneelmeringue. Zalige combinatie van kaneel met rabarber en het korstdeeg met de zachte meringue, om je vingers bij af te likken….

Wat heb je nodig voor deze rabarber taartjes met meringue

Voor het korstdeeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 1 ei (klein)
  • 65 gram witte basterdsuiker

Voor de vulling:

  • 250 gram rabarber in stukjes gesneden
  • 40-50 gram suiker
  • Sap van 1 sinaasappel

Voor de meringue:

  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel

Rabarber taartjes maken

  1. Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en kneed kort tot een deegbal en laat 2 uur rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie
  2. Kook in de tussentijd de rabarber. Doe de rabarberstukjes samen met het sap van 1 sinaasappel in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de rabarberstukjes uit elkaar vallen. Roer de suiker erdoor.
  3. Laat afkoelen.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes welke je gebruikt. Gebruik je 1 grote rol dan het deeg uit zodat deze de grote vorm compleet kan bedekken.
  5. Vet de vorm (pjes) in en bestrooi met wat bloem.
  6. Bedek de vorm(pjes) met het deeg en prik de onderkant meermalen in met een vork
  7. Zet de vorm(pjes) een uur in de koelkast
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden
  9. Leg in de vorm(pjes) een stuk bakpapier en vul met blindbakbonen (of spliterwten) en bak de vorm(pjes) 15 minuten af
  10. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en verdeel de rabarber over de vorm(pjes).
  11. Doe de 2 eiwitten in een kom of maatbeker (vetvrij) en klop ze op hoge snelheid, voeg in 3x de suiker toe en blijf kloppen tot je mooie stijve pieken eiwit krijgt.
  12. Voeg op het laatst de kaneel toe en spuit het eiwit op de rabarber.
  13. Bak de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven.
Rabarber taart met kaneelmeringue
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Gebak
Ingrediënten
Voor het korstdeeg:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram zachte boter
  • 1 ei (klein)
  • 65 gram witte basterdsuiker
Voor de vulling
  • 250 gram rabarber in stukjes gesneden
  • 40-50 gram suiker
  • Sap van 1 sinaasappel
Voor de meringue
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
Bereiding
  1. Meng alle ingrediënten voor het korstdeeg en kneed kort tot een deegbal en laat 2 uur rusten in de koelkast, verpakt in plasticfolie
  2. Kook in de tussentijd de rabarber. Doe de rabarberstukjes samen met het sap van 1 sinaasappel in een pan en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de rabarberstukjes uit elkaar vallen. Roer de suiker erdoor.
  3. Laat afkoelen.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes welke je gebruikt. Gebruik je 1 grote rol dan het deeg uit zodat deze de grote vorm compleet kan bedekken.
  5. Vet de vorm (pjes) in en bestrooi met wat bloem.
  6. Bedek de vorm(pjes) met het deeg en prik de onderkant meermalen in met een vork
  7. Zet de vorm(pjes) een uur in de koelkast
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden
  9. Leg in de vorm(pjes) een stuk bakpapier en vul met blindbakbonen (of spliterwten) en bak de vorm(pjes) 15 minuten af
  10. Verwijder het bakpapier en de blindbakbonen en verdeel de rabarber over de vorm(pjes).
  11. Doe de 2 eiwitten in een kom of maatbeker (vetvrij) en klop ze op hoge snelheid, voeg in 3x de suiker toe en blijf kloppen tot je mooie stijve pieken eiwit krijgt.
  12. Voeg op het laatst de kaneel toe en spuit het eiwit op de rabarber.
  13. Bak de taartjes nogmaals 15 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk

 

Rabarber taartjes klaar
Rabarber taartjes klaar

Meer lekkere recepten met rabarber?

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  
error: