Quiche met gegrilde groenten en geitenkaas

Deze quiche of hartige taart met gegrilde groenten is even werk omdat je de groenten eerst moet grillen maar dat maakt deze hartige taart wel extra lekker. Je kunt uiteraard variëren is de groenten die je gebruikt maar in mijn variant heb ik lekkere groene asperges gebruikt met paprika, courgette en aubergine. Je zou de groenten ook in de oven klaar kunnen maken, hussel dan wat olie door de groenten en leg ze op een bakplaat. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden voor een minuut of 20-30 afhankelijk van hoe groot je stukken groenten zijn.

Persoonlijk vind ik groenten gegrild uit de grillpan wel lekkerder.

De bodem voor deze hartige taart moet je wel eerst even blind bakken voordat je de vulling erin doet.

Quiche met gegrilde groenten recept

Hartige taart bodem

  • 240 gram bloem gezeefd
  • 120 gram koude boter in kleine blokjes
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano

Vulling

  • 1 paprika (in 8 repen gesneden)
  • 1 courgette in plakjes van ongeveer 1cm dik gesneden
  • 1 aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik gesneden
  • pakje groene aspergestips
  • 12 cherrytomaatjes
  • 100 gram geitenkaas blokjes
  • olie om de plakken groenten mee in te smeren
  • zout en peper

Ei roommengsel

  • 4 eieren
  • 240 ml room
  • 240 ml melk
  • zout, peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)

Quiche met gegrilde groenten maken

  1. Maak eerst het hartige taart deeg door alle ingrediënten kort samen te voegen, kneed zo kort mogelijk en zodra het deeg klaar is pak het in plastic folie in en leg het voor minimaal een half uur in de koelkast alvorens het deeg uit te gaan rollen
  2. Terwijl het deeg in de koelkast ligt kun je de groenten gaan grillen
  3. Smeer de plakken groenten in met olie en bak ze in een goed warme grillpan tot de groenten bijna beetgaar zijn, ze mogen nog wel wat knapperig zijn want ze gaan zo ook nog in de oven. Draai de groenten steeds zo om dat je een mooi grillpatroon krijgt (voor een salade met gegrilde groenten staat dat mooi, voor een hartige taart is het iets minder zichtbaar)
  4. Leg zodra de groenten bijna beetgaar zijn op een bord en grill door tot alle groenten gegrild zijn
  5. Strooi wat vers gemalen peper en zout over de gegrilde groenten
  6. Verwarm dan de oven voor op 200 graden en rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik
  7. Bekleed de bakvorm hiermee (laat het deeg bovenaan wat uitsteken, het deeg krimpt nog iets bij het bakken) en bak de bodem dan blind voor 15 minuten met blindbakvulling en nog 5 minuten zonder blindbakvulling
  8. Verdeel dan de gegrilde groenten over de bodem en daarna de cherrytomaatjes en de geitenkaas
  9. Roer dan de eieren met de melk, de room en de Italiaanse kruiden tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel het ei-room mengsel over de gegrilde groenten en zet de taart terug in de oven
  11. Bak nogmaals voor ongeveer 30-35 minuten op 180 graden tot het ei-room mengsel gestold is en de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is
  12. Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen alvorens aan te snijden.

Eet smakelijk


Quiche met gegrilde groenten en geitenkaas
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Quiche of hartige taart
Hoeveelheid: 1 hartige taart
Ingrediënten
Bodem
  • 240 gram bloem gezeefd
  • 120 gram koude boter in kleine blokjes
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels gedroogde oregano
Groenten vulling
  • 1 paprika (in 8 repen gesneden)
  • 1 courgette in plakjes van ongeveer 1cm dik gesneden
  • 1 aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik gesneden
  • 1 pakje groene aspergetips
  • 6 cherrytomaatjes
  • 100 gram geitenkaas blokjes (feta is ook lekker)
  • olie om de plakken groenten mee in te smeren
  • zout en peper
Ei roommengsel
  • 4 eieren
  • 240 ml room
  • 240 ml melk
  • zout, peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (vers of gedroogd)
Bereiding
  1. Maak eerst het hartige taart deeg door alle ingrediënten kort samen te voegen, kneed zo kort mogelijk en zodra het deeg klaar is pak het in plastic folie in en leg het voor minimaal een half uur in de koelkast alvorens het deeg uit te gaan rollen
  2. Terwijl het deeg in de koelkast ligt kun je de groenten gaan grillen
  3. Smeer de plakken groenten in met olie en bak ze in een goed warme grillpan tot de groenten bijna beetgaar zijn, ze mogen nog wel wat knapperig zijn want ze gaan zo ook nog in de oven. Draai de groenten steeds zo om dat je een mooi grillpatroon krijgt (voor een salade met gegrilde groenten staat dat mooi, voor een hartige taart is het iets minder zichtbaar)
  4. Leg zodra de groenten bijna beetgaar zijn op een bord en grill door tot alle groenten gegrild zijn
  5. Strooi wat vers gemalen peper en zout over de gegrilde groenten
  6. Verwarm dan de oven voor op 200 graden en rol het deeg uit tot ongeveer een halve cm dik
  7. Bekleed de bakvorm hiermee (laat het deeg bovenaan wat uitsteken, het deeg krimpt nog iets bij het bakken) en bak de bodem dan blind voor 15 minuten met blindbakvulling en nog 5 minuten zonder blindbakvulling
  8. Verdeel dan de gegrilde groenten over de bodem en daarna de cherrytomaatjes en de geitenkaas
  9. Roer dan de eieren met de melk, de room en de Italiaanse kruiden tot een glad mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel het ei-room mengsel over de gegrilde groenten en zet de taart terug in de oven
  11. Bak nogmaals voor ongeveer 30-35 minuten op 180 graden tot het ei-room mengsel gestold is en de bovenkant mooi goudbruin gekleurd is
  12. Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen alvorens aan te snijden.

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: