Pompoen lasagne

Deze pompoen lasagne is gemaakt van wat restjes die ik nog in de koelkast had staan. Ik hou er niet van om eten weg te gooien en als ik wat restjes over heb kijk ik altijd wat ik er nog van kan maken. Ik had nog een aangebroken bakje spekjes over, een half bakje mascarpone en een paar verse lasagnebladen over en na het bakken van deze pompoen plaatkoek had ik ook nog geraspte pompoen over. Dit alles werd uiteindelijk deze pompoen lasagne. Simpel maar erg lekker.

Pompoen lasagne recept

(voor 2-3 personen)

  • 100 gram spekreepjes
  • 200 gram geraspte pompoen
  • 6 lasagnebladen (vers)
  • 250 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram mascarpone
  • 75 gram geraspte kaas (of een bol mozzarella in stukjes)

Pompoen lasagne maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bak de spekjes in een koekenpan (geen boter of olie toevoegen) tot ze een beetje uitgebakken zijn
  3. Snijd de teentjes knoflook fijn en bak heel zachtjes even mee bij de spekreepjes
  4. Voeg dan de kookroom toe en verwarm het geheel
  5. Voeg als laatste de mascarpone toe en roer door elkaar
  6. Proef het mengsel even en breng eventueel nog op smaak met wat peper , waarschijnlijk is het al zout genoeg door de spekjes maar het mengsel mag iets pittiger zijn dan je normaal zo zou eten, er trekt nog smaak in de pompoen en de lasagnebladen
  7. Vet nu een ovenschaal in, begin met een klein laagje van het spekjes/roommengsel, leg hierop 2 lasagnevellen(naast elkaar niet op elkaar)
  8. Verdeel hier de helft van de geraspte pompoen over, dan weer een paar scheppen van het spekjes roommengsel, dan weer een laagje lasagnebladen, weer pompoen en roommengsel en daarbovenop weer lasagnebladen en de rest van het spekjes/roommengsel
  9. Verdeel dan de geraspte kaas (of de bol mozzarella in stukjes) erover en zet in de oven voor 25 minuten
  10. Haal daarna uit de oven en eet smakelijk!

pompoenlasagne

Pompoen lasagne
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 2 pers
Ingrediënten
  • 100 gram spekreepjes
  • 200 gram geraspte pompoen
  • 6 lasagnebladen (vers)
  • 250 ml kookroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram mascarpone
  • 75 gram geraspte kaas (of een bol mozzarella in stukjes)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bak de spekjes in een koekenpan (geen boter of olie toevoegen) tot ze een beetje uitgebakken zijn
  3. Snijd de teentjes knoflook fijn en bak heel zachtjes even mee bij de spekreepjes
  4. Voeg dan de kookroom toe en verwarm het geheel
  5. Voeg als laatste de mascarpone toe en roer door elkaar
  6. Proef het mengsel even en breng eventueel nog op smaak met wat peper , waarschijnlijk is het al zout genoeg door de spekjes maar het mengsel mag iets pittiger zijn dan je normaal zo zou eten, er trekt nog smaak in de pompoen en de lasagnebladen
  7. Vet nu een ovenschaal in, begin met een klein laagje van het spekjes/roommengsel, leg hierop 2 lasagnevellen(naast elkaar niet op elkaar)
  8. Verdeel hier de helft van de geraspte pompoen over, dan weer een paar scheppen van het spekjes roommengsel, dan weer een laagje lasagnebladen, weer pompoen en roommengsel en daarbovenop weer lasagnebladen en de rest van het spekjes/roommengsel
  9. Verdeel dan de geraspte kaas (of de bol mozzarella in stukjes) erover en zet in de oven voor 25 minuten
  10. Haal daarna uit de oven en eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline