Pastasalade met gerookte kip en amandelen

0

Deze pastasalade is lekker makkelijk en kun je prima meenemen naar je werk. Je kunt het zelfs al de dag of avond van tevoren maken, doe alleen de sla er pas doorheen net voor je het gaat eten anders word deze slap. De amandelen in de pastasalade geven de salade een extra crunch waar ik zelf erg van hou. Deze salade met ik simpel aangemaakt met wat goede olijfolie, peper en zout maar een schepje pesto of basilicumdressing erdoorheen is ook erg lekker.

Wat heb je nodig

  • 50 gram pasta per persoon
  • Handje sla naar keuze gesneden (denk aan rucola, veldsla of gesneden slamix)
  • ½ gerookte kipfilet p.p
  • ¼ paprika per persoon
  • 5-10 amandelen p.p grof gehakt
  • 2-3 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Hoe maak je de pastasalade

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat en spoel af onder koud water en laat uitlekken
  2. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en de paprika en zongedroogde tomaatjes in reepjes
  3. Hak de amandelen grof en meng alles door de pasta
  4. Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie en peper en zout (of zoals hierboven aangegeven met een eetlepel pesto of basilicumdressing)
  5. Meng net voordat je de salade gaat eten de gemengde sla erdoorheen
  6. Bestrooi eventueel nog met wat verse basilicum

pasta salade met gerookte kip

Pastasalade met gerookte kip en amandelen
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Salade
Hoeveelheid: p.p
Ingrediënten
  • 50 gram pasta per persoon
  • Handje sla naar keuze gesneden (denk aan rucola, veldsla of gesneden slamix)
  • ½ gerookte kipfilet p.p
  • ¼ paprika per persoon
  • 5-10 amandelen p.p grof gehakt
  • 2-3 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat en spoel af onder koud water en laat uitlekken
  2. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en de paprika en zongedroogde tomaatjes in reepjes
  3. Hak de amandelen grof en meng alles door de pasta
  4. Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie en peper en zout (of zoals hierboven aangegeven met een eetlepel pesto of basilicumdressing)
  5. Meng net voordat je de salade gaat eten de gemengde sla erdoorheen
  6. Bestrooi eventueel nog met wat verse basilicum

Bekijk alle salade recepten

Dit vind je vast ook leuk Meer van deze schrijver

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

error: