Havermout met vlierbloesem en fruit

Havermout is momenteel denk ik 1 van de meest gegeten ontbijtjes en natuurlijk ook nog een ontzettend gezond. Deze variant op de havermout is erg lekker en nu de vlierbloesems weer in volle bloei staan zeker een aanrader om toch minstens 1x te maken. Qua fruit kun je natuurlijk eindeloos variëren, maar aardbei, framboos en bosbes smaakt gewoon heel erg goed bij vlierbloesem.

Havermout met vlierbloesem

  • 250ml melk
  • 40 gram havermout
  • 2-3 eetlepels vlierbloesem siroop
  • 1 eetlepel verse vlierbloesems
  • Vers fruit naar smaak zoals aardbeien, frambozen en bosbessen
  1. Breng de melk samen met de havermout aan de kook, voeg dan de vlierbloesemsiroop toe en laat nog even kort pruttelen tot de havermout goed is
  2. Schenk ik een kom en voeg het verse fruit toe. Bestrooi nu met de verse vlierbloesems.

Havermout met vlierbloesem

Andere lekkere recepten met vlierbloesem zijn:

Vlierbloesem siroop

Vlierbloesem pannenkoekjes

Vlierbloesem koekjes

Eet smakelijk

Havermout met vlierbloesem en fruit
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Havermout
Hoeveelheid: 1 kom
Ingrediënten
  • 250ml melk
  • 40 gram havermout
  • 2-3 eetlepels vlierbloesem siroop
  • 1 eetlepel verse vlierbloesems
  • Vers fruit naar smaak zoals aardbeien, frambozen en bosbessen
Bereiding
  1. Breng de melk samen met de havermout aan de kook, voeg dan de vlierbloesemsiroop toe en laat nog even kort pruttelen tot de havermout goed is
  2. Schenk ik een kom en voeg het verse fruit toe. Bestrooi nu met de verse vlierbloesems.

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline