Bekijk categorie

Nagerechten

Nagerechten

Vlierbloesem panna cotta met aardbeiensaus

Panna cotta is een Italiaans dessert  en betekend letterlijk gekookte room. Panna cotta bestaat uit room, melk, suiker en gelatine. Je kunt door aan de room smaakstoffen toe te voegen een "smaakje"geven aan de panna cotta. In dit recept heb…

Tiramisu van amandel mascarpone met speculaas

Een makkelijke en snelle variant op de traditionele tiramisu. Je kunt de toetjes in glaasjes maken of gewoon 1 grote schaal maken, net voor welke gelegenheid het is. Maak je glaasjes voor 1 persoon dan heb je iets minder speculaasjes nodig…

Pompoen pannenkoekjes

Al een tijdje wilde ik deze pompoen pannenkoekjes met karnemelk maken en vandaag heb ik ze dan eindelijk gemaakt. De pompoenen zijn weer in overvloed te krijgen en omdat ze zo gezond zijn reden genoeg om ze regelmatig op het menu te zetten.…

Wentelteefjes

Wentelteefjes, ik vond ze als kind al heel erg lekker en nu nog steeds. Gewoon van die ouderwetse simpele wentelteefjes, gebakken van oud wit brood maar o zo lekker. Heerlijk met een klein laagje kaneelsuiker eroverheen als ze nog warm…

Pompoenmousse

Heerlijke pompoenmousse om met de herfst te maken als de pompoenen in overvloed aanwezig zijn. We hebben in onze moestuin ook een pompoenplant staan dus we hebben genoeg pompoenen om heerlijke recepten mee te maken, zo ook deze…

Vlierbloesem ijs

Vlierbloesem ijs Daar is ie weer, de vlierbloesem maar nu verwerkt in lekker vlierbloesem ijs. Vlierbloesem heeft een uitgesproken smaak en je houd er van of niet maar van de liefhebber van de vlierbloesem is dit ijs echt een must om een…

Panna cotta met kokos en ananas compote

Kokos en ananas is denk ik 1 van de lekkerste combinaties die er zijn, beiden lekker tropisch en zo smaakt dit dessert ook. Tropisch. Als je dit toetje eet waan je jezelf op een tropisch strand, goddelijk lekker, tenminste dat vind ik. Je…

Sinaasappelmousse

Deze sinaasappelmousse is makkelijk om te maken en je hebt er niet al teveel ingrediënten voor nodig ook. Wil je de sinaasappelmousse nog wat frisser hebben dan kun je ook de verhouding yoghurt en slagroom iets aanpassen, de mousse word dan…

Kokosrijst met mango en munt

Een lekker tropisch gerecht met kokosrijst, mango en munt, je kunt het zowel warm als koud eten, heerlijk als dessert 5.0 from 1 reviews Kokosrijst met mango en munt Print Vooraf 10 min Kooktijd 20 min Totaal 30 min Schrijver:…