Lemon curd

Lemon curd is heerlijk op een beschuitje, cracker, door de yoghurt of kwark of gebruik het als vulling in een taart. Je kunt het zo in de winkel kopen maar het zelf maken is eigenlijk heel makkelijk en ook nog eens heel erg lekker.

Lemon curd recept

  • 2 biologische citroenen
  • 200 gram suiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren

Lemon curd maken

  1. Rasp de schil van de citroenen (neem biologische citroenen of boen de schil erg goed schoon)
  2. Pers dan de citroenen uit
  3. Doe het sap van de citroen samen met de rasp, de boter en de suiker in een steelpan met dikke bodem
  4. Zet op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter net gesmolten is, haal dan van het vuur
  5. Roer in een andere kom de eieren los en giet dan de eieren al roerend bij het citroen/boter mengsel (zorg dat het citroen/botermengsel niet te heet is anders stollen de eieren)
  6. Zet dan het mengsel terug op het vuur en blijf het al roerend op een laag vuurtje verwarmen tot het mengsel wat dikker word, het mag absoluut niet gaan koken dan stolt het ei
  7. Zodra de lemon curd dik geworden is schenk het dan in een schoon jampotje en draai de deksel erop

Lemon curd bewaren

Je kunt zelfgemaakte lemon curd op die manier wel een week in de koelkast bewaren.

Sinaasappel curd

Sinaasappel curd maak je op dezelfde manier als lemon curd alleen gebruik je geen citroenen maar sinaasappels, bij voorkeur ook biologische sinaasappelen ivm gebruik van de schil. Heb je geen biologische sinaasappelen boen dan de schil goed af met lauw water voordat je de schil raspt.

Lemon curd
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Hoeveelheid: 1 jampotje
Ingrediënten
  • 2 biologische citroenen
  • 200 gram suiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Rasp de schil van de citroenen (neem biologische citroenen of boen de schil erg goed schoon)
  2. Pers dan de citroenen uit
  3. Doe het sap van de citroen samen met de rasp, de boter en de suiker in een steelpan met dikke bodem
  4. Zet op een middelhoog vuur en blijf roeren tot de boter net gesmolten is, haal dan van het vuur
  5. Roer in een andere kom de eieren los en giet dan de eieren al roerend bij het citroen/boter mengsel (zorg dat het citroen/botermengsel niet te heet is anders stollen de eieren)
  6. Zet dan het mengsel terug op het vuur en blijf het al roerend op een laag vuurtje verwarmen tot het mengsel wat dikker word, het mag absoluut niet gaan koken dan stolt het ei
  7. Zodra de lemon curd dik geworden is schenk het dan in een schoon jampotje en draai de deksel erop

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline