Ontdek de beste aanbiedingen in het koken & tafelen segment bij Bol.com

Kip met Garam Masala kokos saus

kip garam masala

Kip met Garam Masala saus gemaakt van kokosmelk. Garam Masala is een mengsel van geroosterde specerijen en word veel gebruikt in de Indiase keuken. Dit is een makkelijk recept en is zo gemaakt. Ik heb er zelf wat ui, knoflook, paprika en champignons in gedaan maar met de groenten kun je zelf natuurlijk variëren.

AuteurKooktijdschriftMoeilijkheidsgraadBeginner

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten

Ingrediënten
 400 g kipfilet in reepjes gesneden
 1 ui in halve ringen of blokjes
 2 teentjes knoflook fijngesneden
 1 paprika in blokjes of reepjes
 ½ bakje kastanjechampignons in halve plakjes gesneden
 4 theelepel garam masala
 ½ kipbouillon blokje
 1 blikje kokosmelk van 400 ml
 2 eetlepel bloem

Kip garam masala maken
1

Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie.

2

Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje.

3

Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin.

4

Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee.

5

Voeg dan 4 theelepels garam masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt.

6

Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door.

7

Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook.

8

Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na.

9

Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

10

Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe.

Ingrediënten

Ingrediënten
 400 g kipfilet in reepjes gesneden
 1 ui in halve ringen of blokjes
 2 teentjes knoflook fijngesneden
 1 paprika in blokjes of reepjes
 ½ bakje kastanjechampignons in halve plakjes gesneden
 4 theelepel garam masala
 ½ kipbouillon blokje
 1 blikje kokosmelk van 400 ml
 2 eetlepel bloem

Aanwijzingen

Kip garam masala maken
1

Zet een hapjespan (of koekenpan) op het vuur met wat olie.

2

Voeg de ui en knoflook toe en bak op zacht vuur een minuutje.

3

Voeg nu de reepjes kipfilet toe en bak op zacht vuur rondom bruin.

4

Doe er dan de paprika en champignons bij en bak een paar minuutjes mee.

5

Voeg dan 4 theelepels garam masala toe en bak even zachtjes mee zodat de smaak loskomt.

6

Voeg dan de bloem toe en roer even een minuutjes door.

7

Blus nu af met de kokosmelk en breng langzaam aan de kook.

8

Voeg een half kippenbouillon blokje toe en proef na.

9

Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.

10

Mocht de saus iets te dik worden voeg dan wat bouillon of een paar eetlepels water toe.

Kip met Garam Masala kokos saus

Eet met een lekkere komkommersalade en wat gekookte rijst.

MIS GEEN ENKEL RECEPT MEER!

Ontvang om de week de laatste recepten en koopgidsen gratis in je mailbox!