Bekijk categorie

Hoofdgerechten

Overzicht van heerlijke hoofdgerechten met zowel kip, vlees, vegetarisch of bijvoorbeeld pasta gerechten. Enkele favoriete hoofdgerechten zijn Boeuf Bourguignon, Chili con carne, Bietenstamppot, Saltimbocca, Babi (ajam) ketjap of hartige taart met courgette

Pompoen lasagne

Deze pompoen lasagne is gemaakt van wat restjes die ik nog in de koelkast had staan. Ik hou er niet van om eten weg te gooien en als ik wat restjes over heb kijk ik altijd wat ik er nog van kan maken. Ik had nog een aangebroken bakje…

Goulash, zelf de lekkerste goulash maken

Goulash is een heerlijke Hongaarse stoofschotel die ik zelf het lekkerste vind om met rijst te eten maar met gekookte aardappelen of aardappelpuree kan het ook. Het is een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere volle smaak. Je gebruikt…

Chili con carne

Chili con carne is een pittig Mexicaans gerecht gemaakt met gehakt en kidneybonen. Ook word het wel gemaakt met bruine bonen. Hou je niet van kidney of bruine bonen dan kun je die ook vervangen door bijvoorbeeld sperziebonen. Zoals bij heel…

Verse Bolognesesaus

Bolognesesaus Bolognese saus is de meest bekende en ik denk ook de meest gebruikte pasta saus. Iedereen kent de spaghetti bolognese. Vanaf nu hoef je geen kant en klare potjes of pakjes bolognesesaus te kopen want die maak je met…

Schnitzel zelf paneren en bakken

Schnitzels staan denk ik bij de meeste mensen wel regelmatig op het menu vaak worden de schnitzels al gepaneerd gekocht. Niet iedereen weet hoe je zelf schnitzels paneert en hoe je deze het beste kunt bakken. Heb je zelf ook als je…

Pasta met kruidenkaas

Pasta met kruidenkaas is een lekker en makkelijk recept waarmee je eindeloos kan variëren. In dit recept heb ik courgette, punt paprika en cherrytomaatjes toegevoegd en verder heb ik de maaltijd vegetarisch gehouden maar gerookte kip in…

Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon is een heerlijke Franse stoofpot gemaakt van rundvlees gestoofd in rode wijn. Door het gebruik van spekblokjes en rode wijn krijgt de boeuf bourguignon een heerlijke volle krachtige smaak. Zoals met de meeste recepten zijn…

Indische gehaktballetjes

Deze pittige Indische gehaktballetjes kun je als hapje eten of als onderdeel van een maaltijd met wat rijst en groenten. Als hapje op een verjaardag doen ze het ook erg goed. Indische gehaktballetjes recept 250 gram rundergehakt (half om…

Kip met Garam Masala kokos saus

Kip met Garam Masala saus gemaakt van kokosmelk. Garam Masala is een mengsel van geroosterde specerijen en word veel gebruikt in de Indiase keuken. Dit is een makkelijk recept en is zo gemaakt. Ik heb er zelf wat ui, knoflook, paprika en…

Saltimbocca

Saltimbocca, de opgerolde versie. In dit saltimbocca recept hebt ik de kalfslapjes opgerold en toen gebakken. Meestal worden de lapjes gewoon plat gebakken met aan 1 kant de prosciutto en de salie maar ik heb ze opgerold en toen in plakjes…
error: