Havermout pruimen muffins

Ontbijt muffins met havermout en pruimen

Het is weer pruimentijd en pruimen zijn gezond voor je, het schijnt zelf zo te zijn dat als je 5 tot 6 pruimen eet per dag je er van afvalt dus als je daar geen bezwaar tegen hebt dan zou ik zeggen geen excuus meer om deze pruimen muffins met havermout te maken. Er zit wel een kleine hoeveelheid suiker in, wil je dat niet voeg dan een banaan en wat dadels in stukjes toe of wat gedroogde abrikozen. De structuur zal iets anders worden dan.

Havermout pruimen muffins recept 

  • 250 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • scheutje (2 eetlepels) zonnebloemolie
  • 8 pruimen in stukjes gesneden

De pruimen havermout muffins maken

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Meng de fijngemalen havermout met de suiker, de eieren, de yoghurt, het kaneel, de bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar
  3. Roer er een scheutje zonnebloem olie door en als laatste de pruimen in kleine stukjes gesneden erdoor
  4. Vet een muffintray in en verdeel het beslag over de vormpjes
  5. Zet in de oven en bak de muffins gaar in 25 minuten
  6. Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster

Maak ook eens deze havermout repen

pruimen muffin met havermout

Havermout pruimen muffins
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Ontbijt
Hoeveelheid: 12 stuks
Ingrediënten
  • 250 gram havermout (fijngemalen in de keukenmachine)
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
  • scheutje (2 eetlepels) zonnebloemolie
  • 8 pruimen in stukjes gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Meng de fijngemalen havermout met de suiker, de eieren, de yoghurt, het kaneel, de bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar
  3. Roer er een scheutje zonnebloem olie door en als laatste de pruimen in kleine stukjes gesneden erdoor
  4. Vet een muffintray in en verdeel het beslag over de vormpjes
  5. Zet in de oven en bak de muffins gaar in 25 minuten
  6. Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: