Ontbijt muffins met havermout en pruimen
Het is weer pruimentijd en pruimen zijn gezond voor je, het schijnt zelf zo te zijn dat als je 5 tot 6 pruimen eet per dag je er van afvalt dus als je daar geen bezwaar tegen hebt dan zou ik zeggen geen excuus meer om deze pruimen muffins met havermout te maken. Er zit wel een kleine hoeveelheid suiker in, wil je dat niet voeg dan een banaan en wat dadels in stukjes toe of wat gedroogde abrikozen. De structuur zal iets anders worden dan.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de fijngemalen havermout met de suiker, de eieren, de yoghurt, het kaneel, de bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar.
Roer er een scheutje zonnebloem olie door en als laatste de pruimen in kleine stukjes gesneden erdoor.
Vet een muffintray in en verdeel het beslag over de vormpjes.
Zet in de oven en bak de muffins gaar in 25 minuten.
Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Meng de fijngemalen havermout met de suiker, de eieren, de yoghurt, het kaneel, de bakpoeder en een snuf zout goed door elkaar.
Roer er een scheutje zonnebloem olie door en als laatste de pruimen in kleine stukjes gesneden erdoor.
Vet een muffintray in en verdeel het beslag over de vormpjes.
Zet in de oven en bak de muffins gaar in 25 minuten.
Laat even afkoelen en haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Maak ook eens deze havermout repen
Geef een reactie