Goulash, zelf de lekkerste goulash maken

Goulash is een heerlijke Hongaarse stoofschotel die ik zelf het lekkerste vind om met rijst te eten maar met gekookte aardappelen of aardappelpuree kan het ook. Het is een heerlijk kruidig gerecht met een lekkere volle smaak. Je gebruikt runderlappen, sukadelappen of riblappen voor de stoofschotel. De 1 houd van wat meer vet aan het vlees (geeft vaak een iets smeuiger, minder droog vlees) en de ander houd juist van magere runderlappen, kies gewoon wat je zelf het lekkerste vind. Haal het vlees even een klein uurtje van tevoren uit de koelkast, dan kan het vast op temperatuur komen, dat komt het vlees ten goede.

Goulash recept

  • 750 gram runderlappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
  • 2 uien in blokjes gesneden
  • 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 3 knoflookteentjes fijngesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 eetlepels bloem
  • 1 klein bikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 500ml runderbouillon (van bouillonblokje)
  • 150 gram champignons in 4en gesneden
  • eetlepel boter

Goulash maken

  1. Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin
  2. Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee
  3. Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door
  4. Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem
  5. Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook
  6. Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen
  7. Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
  8. Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)
  9. Breng dan eventueel op smaak met zout en peper
  10. Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.
  11. Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Goulash, zelf de lekkerste goulash maken
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Stoofschotel
Hoeveelheid: 4 personen
Ingrediënten
  • 750 gram runderlappen in blokjes gesneden (2 bij 2cm ongeveer)
  • 2 uien in blokjes gesneden
  • 3 rode paprika’s in blokjes gesneden
  • 3 knoflookteentjes fijngesneden
  • 250 ml rode wijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel pikante paprikapoeder
  • 1 eetlepels bloem
  • 1 klein bikje tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 500ml runderbouillon (van bouillonblokje)
  • 150 gram champignons in 4en gesneden
  • eetlepel boter
Bereiding
  1. Zet een pan op het vuur met een eetlepel boter en bak hier het vlees op hoog vuur ronddom bruin
  2. Zet het vuur iets zachter en voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak even mee
  3. Voeg dan de paprikapoeder toe en roer ook weer even door
  4. Doe dan het blikje tomatenpuree erbij en de eetlepel bloem
  5. Roer alles goed door elkaar en giet dan de rode wijn erbij en breng aan de kook, laat even kort doorkoken en voeg dan de bouillon en de laurierblaadjes toe en breng weer aan de kook
  6. Laat het daarna zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, zet niet te hoog, het moet net zachtjes blijven pruttelen
  7. Kijk na 2/2,5 uur of het vlees al gaar is, roer tussendoor wel steeds even door
  8. Laat het net zolang pruttelen tot het vlees goed gaar en mals is (dit kan afhankelijk van de grootte van het vlees soms wel 3 uur duren)
  9. Breng dan eventueel op smaak met zout en peper
  10. Roerbak in een pan met wat olie dan de champignonpartjes voor enkele minuten en voeg die dan toe aan de goulash.
  11. Eet de goulash met rijst, aardappelpuree of gekookte aardappelen.

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline