Gepofte knoflook, zo maak je het

Gepofte knoflook

Gepofte knoflook heeft een super lekkere smaak, het is veel zachter dan de “rauwe”knoflook en is zelfs zo zacht van smaak dat je de gepofte zachte knoflook zo op een bruschetta kan smeren of op dit heerlijke platbrood van de BBQ. Ook is het super lekker om gepofte knoflook in je zelfgemaakte aioli te gebruiken ipv rauwe knoflook.

Wat heb je nodig om knoflook te poffen

  • 1 bol knoflook (of meerdere)
  • olijfolie
  • takje rozemarijn (optioneel)
  • wat peper en zout

Hoe maak je gepofte knoflook

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Pel het buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten
  3. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook bol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten
  4. Zet de bol nu op een stukje aluminiumfolie en giet een goede scheut olijfolie over de bol heen
  5. Bestrooi met wat zout en peper
  6. Leg een takje rozemarijn erop en vouw de aluminiumfolie dicht
  7. Zet het pakketje in het midden van de oven voor ongeveer een uur
  8. Pak de bol knoflook dan uit en nu kun je de super zacht geworden knoflook er zo uitlepelen of elk teentje uitknijpen op bv een bruschetta

Gepofte knoflook 2Gepofte knoflook van de BBQ 

Je kunt de gepofte knoflook ook heel makkelijk op de BBQ maken, volg de instructies zoals hierboven maar zet het pakketje dan op het rooster op de BBQ op indirecte hitte (dus niet boven gloeiende kooltjes) en laat voor minimaal 30 minuten liggen.

Gepofte knoflook, zo maak je het
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Bijgerecht
Ingrediënten
  • 1 bol knoflook (of meerdere)
  • olijfolie
  • takje rozemarijn (optioneel)
  • wat peper en zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Pel het buitenste schil van de knoflook af maar zorg dat de teentjes knoflook aan elkaar blijven zitten
  3. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflookbol af zodat je de teentjes knoflook ziet zitten
  4. Zet de bol nu op een stukje aluminiumfolie en giet een goede scheut olijfolie over de bol heen
  5. Bestrooi met wat zout en peper
  6. Leg een takje rozemarijn erop en vouw de aluminiumfolie dicht
  7. Zet het pakketje in het midden van de oven voor ongeveer een uur
  8. Pak de bol knoflook dan uit en nu kun je de superzacht geworden knoflook er zo uitlepelen of elk teentje uitknijpen op bv een bruschetta

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

error: