Couscous salade met perzik en rozijnen

Couscous is een graanproduct gemaakt van tarwemeel. Per persoon gebruik je ongeveer 75 gram couscous en de couscous is na bereiding nog ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast. Couscous kun je zowel gaar stomen als laten wellen in heet water wat net van de kook af is zoals in onderstaand recept. Couscous kun je zowel koud als warm eten dus prima geschikt als onderdeel van een salade of als onderdeel van een warme maaltijd. Ikzelf vind een zoete touch erg goed passen bij couscous dus vandaar dit recept met perzik en rozijnen. Eventueel ook erg lekker om nog wat gerookte kip toe te voegen.

Wat heb je nodig voor couscous met perzik en rozijnen.

Voor 2 porties

Couscous met perzik en rozijnen recept

  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ rode paprika in fijne reepjes gesneden
  • 1 halve perzik in blokjes gesneden(in dit geval uit blik maar vers kan ook)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 walnoten grof gehakt
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel munt in fijne reepjes gesneden

Couscous salade met perzik en rozijnen maken

  1. Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij
  2. Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  3. Dek de bak even af met een bord of plastic folie
  4. Roer de couscous daarna goed los en laat afkoelen
  5. Voeg nu de reepjes rode paprika, de rozijnen, de perzik en de walnoten toe en roer goed door
  6. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper
  7. Leg op elk bord wat gewassen rucola en verdeel hier de couscous salade over
  8. Bestrooi nu met de reepjes munt

Eet smakelijk

Couscous salade met perzik en rozijnen
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Salade
Ingrediënten
  • 150 gram couscous
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ rode paprika in fijne reepjes gesneden
  • 1 halve perzik in blokjes gesneden(in dit geval uit blik maar vers kan ook)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 10 walnoten grof gehakt
  • Handje rucola
  • 1 eetlepel munt in fijne reepjes gesneden
Bereiding
  1. Giet de couscous in een bak en voeg hier een snuf zout, een eetlepel olijfolie en een theelepel kerriepoeder bij
  2. Giet een zelfde hoeveelheid heet water (net van de kook af) op de couscous (zoals aangegeven op de verpakking)
  3. Dek de bak even af met een bord of plastic folie
  4. Roer de couscous daarna goed los en laat afkoelen
  5. Voeg nu de reepjes rode paprika, de rozijnen, de perzik en de walnoten toe en roer goed door
  6. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper
  7. Leg op elk bord wat gewassen rucola en verdeel hier de couscous salade over
  8. Bestrooi nu met de reepjes munt

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline