Snelle basis tomatensaus

Deze snelle basis tomatensaus is een snelle variant op de wat tijdrovende bolognesesaus of rijke tomatensaus. Heb je wat minder tijd dan is onderstaand recept een goed alternatief. Dit is een basis tomatensaus welke gebruikt word in het recept van het Auberginetaartje en de Gefrituurde Mozzarella. Met dit recept kun je eindeloos variëren qua toevoeging van kruiden en ingrediënten. Heerlijk om een takje tijm en/of rozemarijn/oregano mee te laten koken en voor het fijnmalen eruit te halen. Of voeg op het laatst wat verse basilicum toe of wat gedroogde of verse oregano. In plaats van tomaten uit blik kun je natuurlijk ook gebruik maken van verse tomaten, ontvel deze dan wel eerst.

Snelle basis tomatensaus recept

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (of verse ontvelde)
  • 1 glas groenten bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree (voor een vollere tomatensmaak)
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Snelle basis tomatensaus maken

  1. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en de gehakte knoflook glazig.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee (dit is om de tomatenpuree te “ontzuren”)
  3. Voeg dan het blik ontvelde tomaten toe (of de verse ontvelde tomaten)
  4. Doe het glas groenten bouillon erbij en laat zachtjes koken voor een half uurtje
  5. Gebruik de blender of de staafmixer om de saus glad te maken
  6. Voeg eventueel naar smaak nog wat verse kruiden toe (verse basilicum of oregano)
Basis tomatensaus
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Basis Recept
Hoeveelheid: 4-6 pers
Ingrediënten
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten (of verse ontvelde)
  • 1 glas groenten bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Bereiding
  1. Doe de olijfolie in een pan en bak de ui en de gehakte knoflook glazig.
  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee
  3. Voeg dan het blik ontvelde tomaten toe (of de verse ontvelde tomaten)
  4. Doe het glas groenten bouillon erbij en laat zachtjes koken voor een half uurtje
  5. Gebruik de blender of de staafmixer om de saus glad te maken

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept:  

Inline
Inline