Deze rabarber boterkoek met kokos is echt super lekker. Rabarber is nu nog volop te krijgen dus daar moeten we nog even gebruik van maken. Ik heb 2 planten in de moestuin staan dus rabarber genoeg! Deze rabarber taart bestaat uit 4 lagen, lees eerst het hele recept goed door voor je gaat beginnen. Het boterkoekdeeg word namelijk in 2-en gedeeld, 1 helft word gebruikt voor de bodem en de andere helft maak je laag 3 van. Laag 3 komt op de rabarberlaag, als je laag 3 erover gaat verdelen ontkom je er niet aan dat het zich wat mengt met de rabarber laag bij het uitsmeren, dit geeft niet, de taart word hierdoor wat gemarmerd.
180 graden 25 minuten bakken springvorm van 24-26 cm
Kook eerst de rabarber door de rabarber te wassen en in klein stukjes te snijden.
Doe de rabarber stukjes in een pan samen met een klein scheutje water, de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker en breng aan de kook.
Kook in ongeveer 10-15 minuten de rabarber gaar, deze is gaar als alle stukjes uit elkaar gevallen zijn.
Zet het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder erdoorheen, laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de zachte roomboter met de bloem, de eieren en de basterdsuiker tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer.
Zet het deeg/beslag even een uurtje in de koelkast.
Neem de helft van het boterkoek deeg en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart
Meng 1 ei samen met 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker
Vet het bakblik in met wat boter of een bakspray.
Verdeel hier het achtergehouden boterkoek deeg in.
Schep hier de afgekoelde rabarber overheen.
Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd).
Verdeel daaroverheen laag 4 (1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd).
Bestrooi met 2 eetlepels geraspte kokos en zet in de voorverwarmde oven. Bak de rabarber boterkoek voor 25-30 minuten tot deze gaar is.
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook eerst de rabarber door de rabarber te wassen en in klein stukjes te snijden.
Doe de rabarber stukjes in een pan samen met een klein scheutje water, de suiker, de kaneelpoeder en de vanillesuiker en breng aan de kook.
Kook in ongeveer 10-15 minuten de rabarber gaar, deze is gaar als alle stukjes uit elkaar gevallen zijn.
Zet het vuur uit en roer een eetlepel custardpoeder erdoorheen, laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de zachte roomboter met de bloem, de eieren en de basterdsuiker tot een glad deeg, dit kun je met je handen doen of met een handmixer.
Zet het deeg/beslag even een uurtje in de koelkast.
Neem de helft van het boterkoek deeg en meng hier 100 gram kokos door en een half ei, de andere helft hou je apart, dat is de bodem van de taart
Meng 1 ei samen met 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker
Vet het bakblik in met wat boter of een bakspray.
Verdeel hier het achtergehouden boterkoek deeg in.
Schep hier de afgekoelde rabarber overheen.
Verdeel daaroverheen laag 3 (helft van het boterkoekdeeg met 100 gram kokos en een half ei gemengd).
Verdeel daaroverheen laag 4 (1 ei plus 40 gram geraspte kokos en 30 gram witte basterdsuiker gemengd).
Bestrooi met 2 eetlepels geraspte kokos en zet in de voorverwarmde oven. Bak de rabarber boterkoek voor 25-30 minuten tot deze gaar is.
Voor de derde keer de rabarber-kokostaart gemaakt.Heerlijk recept voor een heerlijke taart waar iedere mee-genieter het recept van vraagt. Hartelijk bedankt!
Wat leuk dat de taart in de smaak valt, hier staat hij ook op het favorieten lijstje van taarten
Al een tijd het recept bij mijn favorieten geplaatst en nu eindelijk gemaakt. Heerlijk. Bedankt voor het recept.