Pompoen crumble plaatkoek

Een heerlijke pompoen cake met een vleugje sinaasappel en een lekkere crumble laag met walnoten. Heerlijke zachte cake met een knapperig crumble laagje. Ik maakte eerder al deze zachte pompoencake. Bekijk alle pompoen recepten.

Pompoen crumble plaatkoek recept

  • 300 gram pompoen geraspt (maak de fijne rasp met bv de keukenmachine)
  • 1 sinaasappel (biologisch of goed schoon geboend)
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram kwark (of volle yoghurt)
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 appels (goudrenet)

Crumbledeeg

  • 140 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram walnoten gehakt
  • snufje zout

Bakvorm van 20x25cm

Hoe maak je de pompoen crumble cake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak de crumble door de boter met de suiker te mengen, voeg dan het kaneel en een snuf zout toe, meng weer door tot je een kruimelig geheel krijgt
  3. Meng de bloem erdoor en werk met je handen het geheel tot een kruimelig deeg
  4. Hak de walnoten grof en meng deze door het kruimeldeeg en zet in de koelkast weg voor later
  5. Meng voor de cake de boter met de suiker met een mixer door elkaar
  6. Voeg de eieren en de kwark toe en meng weer door elkaar
  7. Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven het mengsel
  8. Voeg ook een snuf zout toe en meng door elkaar
  9. Rasp de schil van de hele sinaasppel, pers de sinaasappel dan uit en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag
  10. Voeg als laatste de pompoenrasp toe en meng met de mixer alles kort door elkaar
  11. Giet het beslag in het ingevette bakblik
  12. Schil de appel en snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd elk partje in plakjes (in de lengte), verdeel de plakjes over het beslag
  13. Haal het crumble deeg uit de koelkast en verdeel het crumbledeeg nu over de appel en druk lichtjes aan
  14. Zet het bakblik in de oven en croleer na ongeveer 40 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
  15. Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrek voordat je de cake aansnijd

pompoen crumble plaatkoek

Pompoen crumble plaatkoek
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Plaatkoek
Hoeveelheid: 1 bakblik
Ingrediënten
Cake
  • 300 gram pompoen geraspt (maak de fijne rasp met bv de keukenmachine)
  • 1 sinaasappel (biologisch of goed schoongeboend)
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram kwark (of volle yoghurt)
  • 300 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 appels (goudrenet)
Crumble
  • 140 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 65 gram suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 100 gram walnoten gehakt
  • snufje zout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak de crumble door de boter met de suiker te mengen, voeg dan het kaneel en een snuf zout toe, meng weer door tot je een kruimelig geheel krijgt
  3. Meng de bloem erdoor en werk met je handen het geheel tot een kruimelig deeg
  4. Hak de walnoten grof en meng deze door het kruimeldeeg en zet in de koelkast weg voor later
  5. Meng voor de cake de boter met de suiker met een mixer door elkaar
  6. Voeg de eieren en de kwark toe en meng weer door elkaar
  7. Zeef nu de bloem samen met het bakpoeder boven het mengsel
  8. Voeg ook een snuf zout toe en meng door elkaar
  9. Rasp de schil van de hele sinaasppel, pers de sinaasappel dan uit en voeg zowel de rasp als het sap bij het beslag
  10. Voeg als laatste de pompoenrasp toe en meng met de mixer alles kort door elkaar
  11. Giet het beslag in het ingevette bakblik
  12. Schil de appel en snijd in vieren, haal het klokhuis eruit en snijd elk partje in plakjes (in de lengte), verdeel de plakjes over het beslag
  13. Haal het crumble deeg uit de koelkast en verdeel het crumbledeeg nu over de appel en druk lichtjes aan
  14. Zet het bakblik in de oven en croleer na ongeveer 40 minuten of de cake gaar is door er met een sateprikker in te prikken, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is
  15. Haal dan uit de oven en laat goed afkoelen op een taartrek voordat je de cake aansnijd

 

2 Reacties
  1. Elize says

    Yummie! Klinkt heerlijk dit recept.. krijg je bijna weer zin van in de herfst haha. Ik ben dol op pompoen 🙂

  2. Anne says

    Oeh die ziet er goed uit, lijkt me heerlijk met pompoen er door!

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: