Kruidenboter

De lekkerste kruidenboter maak je natuurlijk zelf. Bij de bbq is kruidenboter helemaal niet meer weg te denken en gewoon lekker op een boterham of stuk stokbrood is het ook heerlijk. Je kunt zelf variëren met de hoeveelheid knoflook en ook de kruiden kun je mee afwisselen. Hieronder mijn favoriete recept.

Kruidenboter recept

  • 250 gram roomboter met zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden dille

Kruidenboter maken

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elektrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger
  2. Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn
  3. Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik

Variaties:

(maak deze zoals hierboven beschreven)

Italiaanse kruidenboter

  • 250 gram roomboter met zout
  • 1 eetlepel ragfijn gesneden zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels zeer fijn geraspte parmezaanse kaas
  • 2 a 3 eetlepels fijngesneden basilicum

Provençaalse kruidenboter

  • 250 gram roomboter met zout
  • 1 eetlepel ragfijn gesneden rozemarijnblaadjes
  • 1 eetlepel ragfijn gesneden tijmblaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst

Meer tips:

  1. Ook kun je  rozetjes van de boter spuiten als je een spuitzak met spuitmondje hebt, deze kun je invriezen en zo heb je altijd wat verse kruidenboter bij de hand
  2. Maak een kruidenboterrol door met behulp van slagersfolie de kruidenboter op te rollen  en daarna in de koelkast leggen tot de boter weer hard is. Je kunt er dan plakken van snijden
Kruidenboter
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Ingrediënten
  • 250 gram roomboter met zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden dille
Bereiding
  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix deze dan met een elecktrische mixer tot de boter witter begint te worden. Hierdoor voelt de kruidenboter minder vet aan en word iets romiger en luchtiger
  2. Pers de teentjes knoflook uit boven de boter en zorg dat alle kruiden ragfijn gesneden zijn
  3. Roer het geheel goed door elkaar en schep in een bakje tot gebruik

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: