Een lekker tropisch gerecht met kokosrijst, mango en munt, je kunt het zowel warm als koud eten, heerlijk als dessert. De combinatie van kokosrijst met de mango is echt heerlijk. Je kunt dit dessert op verschillende manieren presenteren, zowel op bord als in een coupe. Schep de kokosrijst in een coupe, blokjes mango eroverheen en bestrooi met gebruneerde kokos. Snijd een paar blaadjes munt in reepjes en strooi er ook overheen, simpel maar erg lekker.
Breng de kokosmelk samen met de melk aan de kook
Doe de paprijst erbij en kook tot de gewenste dikte (of zoals aangegeven op het pak)
Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en doe er zodra de pan warm is een eetlepel geraspte kokos in de pan en “bruneer”de kokos lichtbruin blijf de pan omschudden want de kokos verbrand snel, deze kokos is voor de garneering
Zodra de kokos lichtbruin geworden is gelijk uit de pan halen en in een bakje doen
Voeg zodra de rijst gaar is 1 a 2 eetlepels suiker naar smaak toe evenals een eetlepel kokos (niet de gebruneerde uit de koekenpan)
Schil de mango en snijd de mango in mooie blokjes
Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes
Doe op een bord een mooi bolletje van de paprijst (met bv een ijsknijper)
En leg er de blokjes mango naast
Strooi er de fijngesneden muntblaadjes en de gebruneerde kokos overheen
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Breng de kokosmelk samen met de melk aan de kook
Doe de paprijst erbij en kook tot de gewenste dikte (of zoals aangegeven op het pak)
Zet in de tussentijd een koekenpan op het vuur en doe er zodra de pan warm is een eetlepel geraspte kokos in de pan en “bruneer”de kokos lichtbruin blijf de pan omschudden want de kokos verbrand snel, deze kokos is voor de garneering
Zodra de kokos lichtbruin geworden is gelijk uit de pan halen en in een bakje doen
Voeg zodra de rijst gaar is 1 a 2 eetlepels suiker naar smaak toe evenals een eetlepel kokos (niet de gebruneerde uit de koekenpan)
Schil de mango en snijd de mango in mooie blokjes
Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes
Doe op een bord een mooi bolletje van de paprijst (met bv een ijsknijper)
En leg er de blokjes mango naast
Strooi er de fijngesneden muntblaadjes en de gebruneerde kokos overheen
Ik heb het gisteren gemaakt, makkelijk en simpel gerecht maar erg smaakvol