Ik had nog wat tramezzini brood (Italiaans brood zonder korst) over en nog een bakje aalbessen waar ik iets mee wilde doen. Hier heb ik een broodpudding van gemaakt met wat amandelspijs, room,ei en rietsuiker. Je kan uiteraard ook ander (oud) brood gebruiken of brioche of krentenbrood/bollen.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)
Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker
Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker
Leg er vervolgens het laatste laagje brood op
Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood
Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel
Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden
In deze koopgids
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg in een cakeblik een plak tramezzini brood (of 2 sneden brood)
Verdeel de helft van de aalbessen over het brood en bestrooi met 1 a 1½ eetlepel rietsuiker
Leg er dan weer een laagje brood op en daarop weer een laagje aalbessen en 1 a 1 ½ eetlepel rietsuiker
Leg er vervolgens het laatste laagje brood op
Roer het amandelspijs samen met de room (of melk) en de 2 eieren goed door elkaar en giet dit over het brood
Duw het eventueel een beetje aan zodat al het brood volzuigt met het room/ei mengsel
Bak het vervolgens ongeveer 30 minuten op 200 graden
Eet smakelijk
Aparte combinatie maar makkelijk en snel te maken, ook lekker ipv rode bessen blauwe bessen te gebruiken