Abrikozen ontbijt muffins


Deze abrikozen muffins zijn erg geschikt om als ontbijt te eten of bij de koffie. Ze zijn lekker luchtig, niet te zoet en nu de abrikozen er vol op zijn het ideale moment om ze eens uit te proberen.

Wat heb je nodig voor de abrikozen ontbijt muffins

  • 250 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 6 verse abrikozen in kleine stukjes
  • 1 eetlepel custardpoeder

Hoe maak je de abrikozen ontbijt muffins

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in met wat boter of een bakspray
  2. Meng alle ingrediënten behalve de abrikozenstukjes en custardpoeder door elkaar met een mixer
  3. Roer een eetlepel custardpoeder door de stukjes abrikozen en spatel ze dan door het beslag
  4. Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet in de oven voor 25 minuten
  5. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn
  6. Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en ze op een rooster verder laat afkoelen
  7. Bestrooi met wat poedersuiker voor het eten.

Abrikozen ontbijt muffins 2

5.0 from 1 reviews
Abrikozen ontbijt muffins
 
Vooraf
Kooktijd
Totaal
 
Schrijver:
Recept:: Ontbijt
Hoeveelheid: 12 stuks
Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 6 verse abrikozen in kleine stukjes
  • 1 eetlepel custardpoeder
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een muffinvorm in met wat boter of een bakspray
  2. Meng alle ingrediënten behalve de abrikozenstukjes en custardpoeder door elkaar met een mixer
  3. Roer een eetlepel custardpoeder door de stukjes abrikozen en spatel ze dan door het beslag
  4. Vul de muffinvormpjes met het beslag en zet in de oven voor 25 minuten
  5. Check met een sateprikker of de muffins gaar zijn
  6. Haal ze uit de oven en laat een paar minuutjes afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en ze op een rooster verder laat afkoelen
  7. Bestrooi met wat poedersuiker voor het eten.


2 Reacties
  1. Wilma says

    zou je ipv bloem ook havermout kunnen gebruiken?

    1. Kooktijdschrift says

      Ja hoor dat kan heel goed, ik zou wel de havermout even fijnmalen in de keukenmachine voor een iets fijnere structuur (er staat al een recept met havermout pruimen muffins klaar, die komt morgen op de site)

Laat een antwoord achter

Je e-mail word niet getoond op de website

Waardeer dit recept: